nlc.hu
Család

Szabadkán árva oroszlánkölyköt találtak a Csantavéri úton.

Kóbor oroszlánkölyköt találtak az úttest közepén, Szabadkán – kép

Az oroszlánkölyök az úttest mellett kóborolt a délvidéki városban.

Az oroszlánkölyök Szabadkán, a Csantavéri úton kóborolt az úttesten, egy arra közlekedő autó utasai vették őt észre – írja a Szabad Magyar Szó, ahol képeket is láthatsz a rémült kis jószágról. Az oroszlánról készült képeket egy Viber-csoportban osztották meg, a délvidéki rendőrséget értesítették az eltévedt állat hollétéről.

Kóbor oroszlánkölyköt találtak az úttest közepén, Szabadkán - kép

A kisoroszlánért késő délelőtt érkeztek meg

a helyi rendőrök és a Palicsi Állatkert illetékesei. Biztonságba helyezték és elszállították a kölyköt, aki minden bizonnyal a Palicsi Állatkertbe kerül majd. Egyelőre titok, hogyan került az úttestre az árva jószág és honnan szökhetett ki. Az illegális állatkereskedelem a drog és a prostitúció után a harmadik legjövedelmezőbb alvilági tevékenység világszerte, sajnos.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

192.RS (@192_rs) által megosztott bejegyzés

 

Még július végén három fehér oroszlán született

a Nyíregyházi Állatparkban. A fehér színváltozatú állatok a dél-afrikai, más néven krugeri oroszlán alfaj egyik populációjához tartoznak és csak Dél-Afrikában, a Timbavati és Kruger Nemzeti Park területén élnek. A világos színük a rejtőzködést segíti, mivel a régiót a fehér homokos folyómedrek, valamint a magas fű jellemzi.

Az utódok csak akkor lesznek bézs színűek,

ha a szülőállatok mindkét tagja világos bundájú.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top