nlc.hu
Család

Halállistája volt az anyját megölő tininek

Halállistát állított össze az anyját megölő, 15 éves fülöpjakabi fiú

Előre kitervelte a gyilkosságot.
gyilkosság,

Halállistát állított fel a fejében, amelyen első helyen az anyja szerepelt – ezt mondta a bíróságon az a most 15 éves fiú, aki a vád szerint tavaly decemberben baltával megölte az anyját a fülöpjakabi otthonukban. A tini előre kitervelte, hogy megöli a 48 éves nőt. Miután végzett vele, magához vette az asszony összes pénzét, majd elmenekült a faluból. Az apjából, Borsodban találtak rá a rendőrök. 

Az RTL Híradó tudósítása szerint a pénteki tárgyaláson kiderült, az iskolai szociálpedagógusnak – aki a gyilkosság előtti hónapokban foglalkozott a fiúval – többször beszélt arról, hogy ölni akar. Az iskolapszichológusnak pedig arról vallott, hogy ezzel akar üdvösségre találni. “Száz ember megölése vezet a megüdvözüléshez” – mondta el akkor a pszichológusnak.

A család egyik barátja, akinél 3-4 hónapot lakott a fiú – arról számolt be, hogy volt a tininek egy halállistája, amin ő is szerepelt. A tárgyaláson arra a kérdésre, hogy kik voltak rajta, az anyját megölő tini név szerint kezdte felsorolni azokat, akik bántották az iskolában.

Az ügyben várhatóan november elején születhet ítélet.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top