nlc.hu
Család

Netes csalás: 10,8 milliót loptak egy házaspártól

Két perc alatt loptak el 10,8 milliót a Tuza házaspár számlájáról

Az internetes banki csalókat jó eséllyel soha nem fogják megtalálni.
netes csalás

Szeptember 11-én két perc alatt tűnt el 10 millió 800 ezer forint a teraszokkal, pergolákkal és autóbeállók gyártásával és kivitelezésével foglalkozó TIIT Design Építőipari Kft. céges számlájáról, amelyet az MBH Banknál vezetnek. A pénzt négy egyenlő részletben két, ugyancsak az MBH Banknál vezetett számlára utalták illetéktelenek. A bankban azt mondták Tuza Istvánéknak, hogy a pénzt nem lehet visszahívni, és nem adnak ki információt arról, hogy kiknek mentek az utalások. Panaszt, majd a rendőrségen feljelentést tettek, a hivatalos dokumentumokkal együtt mentek vissza a fiókba, eredmény nélkül – számolt be az rtl.hu.

Tuza István szerint a cég pénzügyeit gondosan kezelik: nem kattintanak sem gyanús levelekre, sem sms-kre. Banki ügyeiket egyetlen laptopról intézik, amelyet sem az utalások időszakában, sem az azt megelőző két és fél napban még csak be sem kapcsoltak. 

Az ellopott milliók és a számla zárolása komoly fennakadást okozott a család és a vállalkozásuk számára: el kellett adniuk a családi autót, nem tudták befizetni sem az áfát, sem a társasági adót.

Mint a portál megjegyzi, a netes csalások immár egyre összetettebbek: az elkövetők gyakran jól felépített álca mögül végzik tevékenységeiket, ilyen például az ismert kereskedő neve mögé rejtőzés vagy akár az adathalászat.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top