Család

Szüreti mulatságok, városnéző séták – Bakancslistás őszi programok a Kis-Duna mentén

Az őszi programkavalkád kapcsán a legtöbb embernek a szőlő, a bor és a kellemes séták jutnak eszébe.

Szüreti mulatságok, városnéző séták - Bakancslistás őszi programok a Kis-Duna mentén

Tudtátok, hogy a Csepel-sziget a Kunsági borvidék Duna menti régiójához tartozik? A szigetcsépi és szigetszentmártoni dűlőkön található különböző szőlőfajtákból számos díjnyertes bor kerül ki évről évre. A szüret már augusztus végén megkezdődik és napjainkban éppen az olaszrizling termés betakarítása folyik. A környéken több helyszínen is zajlanak a szüreti felvonulások, bálok, így ha kedvetek támad kinézni, itt találhatjátok, hova is érdemes mennetek.

Szüreti mulatságok, városnéző séták - Bakancslistás őszi programok a Kis-Duna mentén

Szeptember 27-e a Turizmus Világnapja! Ezen alkalomból Ráckevén három időpontban is tudtok csatlakozni a Várostörténeti Sétához, melynek során megismerhetitek a belváros impozáns épületeinek, szobrainak történetét és legendáit. A három időpont közül kettő ráadásul piacos napra esik, így a Duna-parti sétány és kikötői csónakkal érkező vásárlóktól és helyi termelők friss áruitól hemzseg. A szombati piacnapon pedig a mindenféle kincset rejtő bolhapiac is megtelik, ne hagyjátok ki!

Szüreti mulatságok, városnéző séták - Bakancslistás őszi programok a Kis-Duna mentén

A vízi sport szerelmeseinek is kedvez az indiánnyári időjárás, az igazán bevállalósak azonban ősszel és télen sem teszik el a kenut, kajakot vagy deszkát! A tökszezon kezdete van még, de a Halloween Sup túra szervezői már várják jelentkezésed az október végi túrára! Tökfaragás és jelmez szinte kötelező a túrára és az még a jó hír, hogy kajakkal, kenuval is tudtok csatlakozni.

Még több információ itt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top