nlc.hu
Család

Baleset az iskolai menzán

Súlyosan megégette magát az iskolai menzán egy kislány Békéscsabán

Mentőhelikopter vitte kórházba.
menza

Baleset történt a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium menzáján csütörtökön. Az egyik diák súlyosan megégette magát – számolt be a behir.hu.

Az ebédszünetben az egyik kislány forró levest tartott a kezében, majd egy rossz mozdulat után a forró étel az ölébe borult. Súlyos sérüléseket szenvedett a gyerek, akit az iskola védőnője a mentősök kiérkezéséig szakszerű ellátásban részesített.

A portál úgy tudja, a helyszíni ellátást követően a szerencsétlenül járt kislányt légi úton szállították az égési centrumba.

2013-ban már történt tragikus eset iskolai menzán. Akkor egy 13 éves kislány félrenyelt egy darab kovászos uborkát az úrkúti általános iskolában, majd pánikba esve kirohant az udvarra. Bár több gyerek is látta, mi történt, senki nem segített Rékának. Végül az udvaron találtak rá eszméletlen állapotban, másfél héttel később aztán a kórházban meghalt. A család akkor azt kifogásolja, hogy egyetlen felügyelő tanár sem volt a menzán, amikor a szerencsétlenség történt. A szülők szerint, ha lett volna ott legalább egy tanár, aki közbeavatkozhatott volna, legalább esélye lehetett volna gyermeküknek a túlélésre. A KLIK (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) által felkért szakértő azonban azt állapította meg, hogy az ételdarab olyan szerencsétlenül ékelődött Réka gégéjébe, hogy egy laikus nem tudta volna azt eltávolítani.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top