nlc.hu
Család

Kukába dobott kutya

Szemeteszsákba rakta és a kukába dobta öreg kutyáját egy nő Budapesten, órákig küzdött az életéért az eb

Eljárás indult a 70 éves asszony ellen.
kukába dobott kutya,

Szemeteszsákba csomagolta és a kukába dobta öreg kutyáját egy nő Budapesten – számolt be az RTL Híradó. A pár kilós, 16 éves négylábú órákig küzdött az életéért, végül a szomszédok meghallották és kiszedték a szemetes aljáról, így túlélte. Egyikük munkába menet már délben hallotta a szokatlan nyüszítő hangot, végül azonban csak délután jöttek rá, hogy mi történt.

„A kuka felől jött a nyöszörgés. Az első kukában nem volt semmi. De hallottak valami kapirgálást is. A másodikban ott legalul találták meg úgy, hogy az volt a szerencse, hogy könnyű szemét volt rajta. Valószínűleg már hosszú órák óta ott volt, és szegényke alig élt” – mesélte az egyik szomszéd.

A megtalálók azonnal szóltak a rendőröknek, akik éjszakáig helyszíneltek a lépcsőházban.

Az eb 70 éves gazdája először tudomást sem akart venni a történtekről és a rendőrökről. Másfél óráig be sem engedte őket. Azt is letagadta, hogy az övé a kutya, a chip alapján azonban azonosították. A szomszédok elmondása szerint a nő zavartan viselkedett, tettére nem tudott magyarázatot adni. A rendőrök eljárást indítottak ellene és kórházba vitték. Azóta sem engedték haza.

Később az asszonynak a másik kutyáját is lefoglalták, így az állatvédők mindkét ebet elszállították. Mindkét négylábú legyengült állapotban volt, és kiderült, hogy 3 éve nem kaptak oltást. A kukába dobott állat orvosi kezelésre szorul.

A nő ellen állatkínzás gyanúja miatt eljárás indult. Egyelőre mindkét kutya bűnjelnek számít, de hamarosan új gazdát kereshetnek nekik.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top