nlc.hu
Család

Az Egységes Diákfront az Országos Közös Akarat tüntetett a Pedagógusok Világnapja alkalmából a Sándor palota előtt.

Véres diákok és szüleik vonultak Novák Katalin hivatala elé

A diákok, szüleik és tanáraik a kivéreztetett hazai oktatás botrányára hívták fel a figyelmet, a Pedagógusok Világnapja alkalmából.

Az Egységes Diákfront az Országos Közös Akarat szervezeteivel közösen tüntetett csütörtökön délután a budai Sándor-palota, a köztársasági elnöki hivatal előtt a Pedagógusok Világnapja alkalmából.

Véres diákok és szüleik vonultak Novák Katalin hivatala elé

A flashmobon 30-40 tanár, diák és azok szülei vettek részt.

A résztvevők „diák”, „pedagógus” és „szülő” feliratú, fehér és piros anyaggal „összevérezett” pólókat viseltek – írta a Telex. Délután ötkor hangos szívdobogás zaja mellett sorakoztak fel a Sándor-palota előtti füves területen, majd miután a szívdobogás elhallgatott, a fűre zuhantak. Ezután melankolikus dallamokra társaik fehér rózsát helyeztek el 

a füvön fekvő „kivéreztetett” diákok, szülők és tanárok mellé.

Az akció végén a fehér rózsákat a sokak által “Karmelitának” becézgetett Miniszterelnöki Hivatal ajtajához szerették volna tenni, ám csak a kordonokig jutottak vele. Az egész akció nagyjából öt percig tartott, azonban a diákok azt mondták, hogy most csendesek voltak, de október 23-án nem lesznek azok, ugyanis a nemzeti ünnepre közös megmozdulást szerveznek. A tüntetés eseményeiről a Mérce tudósított, itt nézheted meg a videót.

Október végén alternatív népszavazást tart az aHang és az Egységes Diákfront (EDF),

amin az emberek az oktatásról feltett kérdésekre válaszolhatnak. A 7IGEN-es kérdéssort, májusban adták be a fideszes többségű Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB), ami „természetesen” elgáncsolta a népszavazást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top