nlc.hu
Család

Pierbattista Pizzaballa jeruzsálemi bíboros túszként ajánlja magát a terroristáknak gyerekekért cserébe.

A pápa szentföldi képviselője önmaga lenne túsz az elrabolt gyerekek helyett

Pierbattista Pizzaballa jeruzsálemi bíboros az izraeli gyermekekért cserébe ajánlotta fel magát a Hamasznak.

A jeruzsálemi bíboros, Pierbattista Pizzaballa saját magát ajánlotta fel a Hamásznak a túszul ejtett gyermekekért cserébe – közölte a Reuters.

A pápa szentföldi képviselője önmaga lenne túsz az elrabolt gyerekek helyett

„Készen állok egy cserére, bármire, ha az a szabadságukhoz vezet,

hogy hazahozzuk a gyerekeket” – mondta Olaszországban Ferenc pápa szentföldi képviselője. A hivatala viszont egyelőre nem tud közvetlenül kapcsolatba lépni a Hamász iszlamista szervezetével. Pizzaballa a római katolikus egyház vezetője Izraelben és a palesztin területeken, Jordániában és Cipruson. A katolikus egyház mintegy ezer kereszténynek ad menedéket Gáza északi részén az izraeli légitámadások miatt.

A Gáza övezetet uraló Hamász fegyveresei október 7-én

betörtek Izrael déli részébe. Több mint 1300 embert meggyilkoltak, háromezret megsebesítettek. Emellett körülbelül 199 embert elraboltak és túszként tartanak fogva, köztük gyerekeket. Izrael átfogó szárazföldi, légi és tengeri támadásra készül Gázában, amivel célja, hogy végleg felszámolja a Hamász terrorszervezetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top