Család

Ha ti nem mentek a természetbe, a természet jön hozzátok!

Mi a jó az őszben? Lehet gesztenyét gyűjteni, nagyokat kirándulni és gyönyörködni a sárga falevelekben. Mi a rossz az őszben? Az, hogy az időjárás bármikor keresztülhúzhatja a terveinket, ráadásul egyre korábban sötétedik. Íme pár könyvtipp az esőnapokra, amivel a gyerekek közelebb érezhetik magukat a természethez!

Ha ti nem mentek a természetbe, a természet jön hozzátok!

Gyerekekkel az őszi-téli időszak kemény tud lenni. Mire vége a sulinak vagy ovinak, kint legtöbbször már sötét van és hűvös, a hétvégi kiruccanásokat bármikor elmoshatja az eső, ti pedig ott találjátok magatokat négy fal közé szorulva, tele kalandvággyal. Mi a megoldás? A mi tippünk egy – vagy több! – jó könyv, ami képes pár percre-órára kiszakítani a mindennapokból, és közben a természetet is az otthonotokba varázsolja.

Tudtad, hogy a fák képesek beszélni egymással? És vajon honnan tudják a lovak, hogy épp milyen kedvünkben vagyunk? Peter Wohlleben ismeretterjesztő munkái az elmúlt években meghódították a felnőtt olvasókat, mostanra pedig az erdőkről és az állatvilágról szóló köteteit gyerekek számára is könnyen olvasható, képes könyvekké dolgozta át. Az Életünk a Földön című kötetből megismerhetitek az állatvilág legrövidebb és leghosszabb életű egyedeit, a Madarak lenyűgöző sokszínűsége és a Tekla madarai kötettel pedig az erdők legkedvesebb lakóinak életébe kukkanthattok be.

Ha ti nem mentek a természetbe, a természet jön hozzátok!

Kirándulni persze nem csak az erdőben lehet. A Budapest böngészőből kiválogathatjátok a következő városi kiruccanás főbb úti céljait, Tittel Kinga Mesélő Budapest könyvéből pedig a helyszínek történetét is alaposabban megismerhetitek.

Soha nem elég az állatos-felfedezős könyvekből? Ha még több könyvtippre vágytok, látogassatok el a Bookline Kids oldalra, ahol a kicsik életkora és érdeklődési köre szerint válogathattok a legjobb gyerekkönyvek között!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top