Család

Időutazás a margitszigeti Lumina Parkban

Ismerd meg Budapest történelmét egy új, varázslatos szemszögből, 150. születésnapja alkalmából!

Időutazás a margitszigeti Lumina Parkban

Budapest idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. Ennek alkalmából, a tavalyi évben debütált – több, mint 200.000 látogatót vonzó – Lumina Park egy felejthetetlen időutazásra invitál a főváros egyedülálló történelmében.

Miközben végigjárod a történelmi Budapest legfontosabb korszakait, megismerheted a város rejtélyeit és legfontosabb mérföldköveit. A Lumina Park minden állomása a város történetének egy-egy kiemelkedő időszakát meséli el – Aquincumtól a fergeteges 1920-as éveken át egészen a lázadó rockkorszakig.

A fényparkban olyan neves történelmi alkotások és korszakalkotó események kelnek életre, mint a világhírű Aranycsapat, a fényben úszó Parlament vagy a nagy sikerű Pál utcai fiúk. Megjelennek természetesen Budapest ikonikus jelképei, a Lánchíd, az oroszlánok, az Andrássy út és a kis földalatti.

Felidézheted a Rubik-kocka megalkotásának történetét, a magyar filmművészet aranykorát, háttérben az ikonikus „Gyöngyhajú lánnyal”. Utazásod végén pedig megtudhatod, hogy mi a jövő városáról alkotott víziónk.

Időutazás a margitszigeti Lumina Parkban

A nagy sikerű parkban összesen:

  •  7 zóna
  • 74 installáció
  • 8 interaktív elem
  • 17 művészi installáció
  • 6 multimédiás show vár, ami garantált kikapcsolódás az egész családnak a téli szezonban

Az „Időutazás” 1-1,5 órás sétával járható be a Palatinus fürdő strandterületén, az út nagyjából 1,5 km. A Lumina Park 2024. március 4-ig tart nyitva, mindennap sötétedéstől 21 óráig.

Megközelítés

Ha kedvet kaptál a fényparkhoz, akkor irány a Margitsziget! Tömegközlekedéssel a legkönnyebben a 26-os busszal juthatsz el a helyszínre. Erre a járatra a Göncz Árpád Városközpontnál vagy a Nyugati pályaudvarnál is felpattanhatsz. Az autóval érkezők a sziget északi részén lévő parkolót tudják igénybe venni. Innen sétával vagy a 26-os busszal érhető el a park.

Időutazás a margitszigeti Lumina Parkban

Lumina Christmas

Az első budapesti fénypark sikerén felbuzdulva idén egy új attrakció is várja a kisgyermekes családokat a fővárosban. Novemberben megnyitott a Lumina Christmas, igazi karácsonyi hangulatot varázsolva a Római fürdő 7 hektáros parkjába. Mintegy 1 kilométeres sétával bejárható a mesés karácsonyi falu, ahol karácsonyi posta, ajándékgyár, jégvilág, sarki fények és a rénszarvasok várják a gyerekeket, akik elküldhetik levélben kívánságaikat a Mikulásnak.

Részletek és jegyvásárlás itt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top