nlc.hu
Család

Korrupció miatt elítélt rendőr beszélt legfájóbb tapasztalatairól.

Korrupt rendőr mesél arról, miért hülyeség évekig zsebre büntetni – videó

Nem is a börtön a legnagyobb baja, hanem valami egészen más…

A Pintér Sándor belügyminiszter irányítása alatt álló Nemzeti Védelmi Szolgálat feladata a rendvédelmi szerveken belül elkövetett bűncselekmények felderítése, de még inkább azok megelőzése. Most összeállítottak egy képzési csomagot, ami oktatófilmek, életútfilmek, prezentációk mellett egy interjúkötetet is tartalmaz, korrupció témában.

Korrupt rendőr mesél arról, miért hülyeség évekig zsebre büntetni

A cél, hogy a pályakezdő rendőröknek olyan eseteket mutassanak be, amelyek során mindenki a saját felelősségét felismerve

dönthet a korrupció ellen és védheti meg integritását,

lelkiismeretét és becsületét munkája során. Egy, a Facebookra feltöltött videóban egy volt autópályarendőr börtönben tett vallomása illusztrálja, milyen élet is az, amikor egyetlen nap alatt sok százezer forintot szednek el az autósoktól, zsebre, és mégsem boldogok a rengeteg pénzzel.

„Aki ebbe belecsöppen és

 

belekóstol a milliókba, ott esélytelen a leállás, az csinálja…”

– mondja M. Sándor, aki 37 évesen, jogerős ítélet alapján ül évekig, korrupciós bűncselekmény elkövetése miatt. „A börtön elején – úgy másfél hónap telhetett el – amikor skype-on beszéltem a családommal és akkor a kislányom azt mondta nekem, hogy

»Apa, ha szeretsz, akkor hazajössz most«”

– meséli M. a börtönben szerzett leginkább szívszorítóbb élményét.

Az Európai Partnerek a Korrupció Ellen (EPAC) az uniós tagállamok több mint 90 korrupcióellenes hatóságát és rendvédelmi szervét tömöríti. Kiválósági Díjuk célja elismerni azokat a szervezeteket, akik kiemelkednek a korrupció elleni küzdelemben, és a legújszerűbb módszerekkel alkottak sikeres korrupcióellenes tartalmakat. A Nemzeti Védelmi Szolgálat szemléletformáló programjával idén harmadik helyezést ért el a pályázók között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top