nlc.hu
Család

Mikrochipet ültetett be csecsemője bőre alá

Illegálisan ültetett be mikrochipet az édesanya csecsemője bőre alá

Egy 17 éves lány elmesélte, hogy édesanyja akaratán kívül mikrochipet ültetett be a bőre alá, amikor még csecsemő volt. A beavatkozást nagybátyja hajtotta végre, aki állatorvosként dolgozik.
Egy édesanya a kisbabával

A tindédzserkor nemcsak a gyerekekre, hanem a felnőttekre nézve is komoly kihívást jelent. Még jobban felerősödik a szülői aggódás, amit gyerekeink csak évekkel később fognak megérteni, vagy netalán akkor, ha majd ők is szülők lesznek. Egy aggódó édesanya azonban vélhetően minden határt átlépett, amit csak lehet. 

Egy 17 évesen lány azt állította a Redditen, hogy édesanyja annyira aggódó természet, hogy csecsemőkorában egy mikrochipet ültettek a bőre alá.

Elmondása alapján ez „nem jelentett különösebb problémát”, mivel nagybátyja állatorvosként dolgozik, így ugyanazt a chipet helyezte a lapockái közé, amit a kutyáknak és macskáknak szokás. Az édesanyja elvileg azért folyamodott az illegális eljáráshoz, hogy abban az esetben, ha gyermeke eltűnik, a rendőrség a chip segítségével értesíteni tudja a szülőket. Ezt rögtön megkérdőjelezték a kommentelők, és azzal érveltek, hogy vélhetően egy rendőr elsőre nem is gondolna ilyesmire. 

Az említett lánnyal a Daily Mail is felvette a kapcsolatot azért, hogy ellenőrizzék a sztori valóságtartalmát. A lapnak elmondta, ugyan nem emlékszik arra, hogy beültették az adathordozót, azonban vannak róla orvosi feljegyzések. Ahogy tudja, a chip csak a nevét és a szülei adatait tartalmazza, illetve méretéből fakadóan nyomkövetésre sem alkalmas. 

Sok felhasználó világított rá arra, hogy még abban az esetben is, ha a lány csecsemő volt, édesanyja megsértette a testi autonómiáját. A tinédzser egyetértett, továbbá úgy érzi, hogy valóban megsértették a jogait. A történtek ellenére nem tervezi jelenti az esetet a rendőrségnél, mivel azt szeretné, hogy nagybátyja továbbra is praktizálhasson. 

Valójában nagyon sok zaklatás ért emiatt, amikor még fiatalabb voltam.

Az eset nemcsak egy súlyos erkölcsi dilemmát vet fel, hanem egészségügyi kockázatot is, hiszen a piercingek és más fém implantátumok például elmozdulhatnak vagy kihúzódhatnak az MRI-készülékben lévő erős mágnesek hatására. Egy állatorvos professzor szerint azonban egy ilyen apró készülék nem okozhat problémát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top