nlc.hu
Család

Édesanyja mentette meg a cápatámadástól

Meghalt egy édesanya, miközben a lányát próbálta megmenteni a cápától

A nő ötéves gyermekével úszott a tengerben, amikor megtámadta őket egy cápa. A kislány életét édesanyja mentette meg.
Egy cápa a tengerben

Egy 26 éves turistát azonosítottak a mexikói tengerparton, miután súlyosan megsérült egy cápatámadásban. Maria Fernandez Martinez Jimenez tengerbiológus hallgató 5 éves lányával éppen a tengerben úszott, amikor egy cápa megtámadta őket.

A helyi jelentések szerint a nő, miután észlelte a veszélyt, kislányát szinte azonnal biztonságba helyezte egy vízen lebegő pódiumon – írja a Daily Mail.

A lány csodával határos módon megúszta a sérüléseket, még annak ellenére, hogy végig az édesanyja mellett volt. 

Miután az édesanyát kisegítették a vízből, a strandon csak annyit lehetett hallani, hogy az emberek a következőt kiabálják: „Elvesztette a lábát.”

Sajnos a mentők gyors reagálása sem mentette meg a fiatal édesanyát, ugyanis a súlyos harapás következtében annyi vért veszített, hogy még a parton elvérzett. A helyi hatóságok figyelmeztették a látogatókat, hogy a tragédia miatt tartózkodjanak a víztől, továbbá óvintézkedésként a strandokat is lezárták. Az emberek később egy rögtönzött oltárt hoztak létre a nő tiszteletére azon a helyen, ahol meghalt.

Ugyan a cápatámadások viszonylag ritkák Mexikóban, ennek ellenére 2019-ben is hasonló eset történt, amikor egy amerikai búvárt ért cápaharapás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top