nlc.hu
Család

Elmaradt a Mikulás napi koncert, sírtak a gyerekek Pécsen

Hatalmas botrány: megríkatta a gyerekeket a Mikulás Pécsett

Zokogva hagyták ott a gyerekek az adventi vásárt Mikulás napján.

Rosszul megszervezett Mikulás napi gyerekkoncert miatt árad a panasz a csalódott szülőkből Pécsett. Leginkább az ingyenes bulit szervező városi cégre vannak kiakadva – írja a Pécs Aktuál.

“Elkeserítő estére sikeredett, nem így kellett volna emlékezetessé tenni” – írta egy magát becsapottnak érző anyuka. A pécsi önkormányzati cég, a ZSÖK „Advent Pécs” oldalán

Hatalmas botrány: megríkatta a gyerekeket a Mikulás Pécsett

sok a felháborodott üzenet, le is tiltották a kommenteket.

A téma Gryllus Vilmos – Nótás Mikulás elnevezésű gyerekkoncertje, amire 1200 pécsi jelezte részvételét.

„Két gyermekkel mentem a Nótás Mikulás gyerekkoncertre. Kültéri eseménynek hirdették, ezért mind a két gyerekemet tokától-bokáig beöltöztettem overállba és úgy indultunk a városba. A zuhogó hóesésben is bevállaltuk (…) ennek ellenére óriási csalódás ért minket”

– mondta egy kétgyermekes anyuka.

A ZSÖK szervezői az egyórásra tervezett koncertet kezdés után 10 perccel mondták le a helyszínen.

„Időben érkeztünk, álltunk és vártunk a gyerekekkel. Körülöttünk legalább még 40-50 gyermekes szülő ugyanezt tette. Majd a kezdés, vagyis 17 óra után 10 perccel felállt a színpadra egy nő, és bejelentette, hogy a koncert a Művészetek és Irodalom Házában lesz, mindenki menjen át oda. Ezzel nem is lett volna gond, ha a gyerekes szülők előre tudják, hogy egy beltéri rendezvényre mennek, hiszen akkor úgy készülnek”

– folytatta a szülő.

A Művészetek Házának előadótermébe

csak kevesen fértek be. A többiek kint bőgtek.

„A jelen lévők töredéke jutott csak be a Művészetek és Irodalom Házába, aminek nagy sírás lett a vége. Nem hiszem, hogy kezdés után 10 perccel kellene, hogy kiderüljön, mi lesz, ha esik a hó. Mi, szülőként borzasztóan éltük meg a csalódott gyerekek mellett állva, hogy nem tudunk mit tenni – tette hozzá az anyuka.

Egy másik család vidékről utazott be Pécsre

a koncert miatt, három gyerekükkel.

„Számunkra ez a havas helyzet inkább romantikus volt, így indultunk neki. Rémálom lett belőle, a szervezés kritikán aluli volt” – panaszolta. A ZSÖK azt ígéri a csalódott szülőknek, hogy húsvéthétfőn ingyenes ráadáskoncerttel kárpótolják a hoppon maradt gyereksereget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top