nlc.hu
Család

Nem nézte a leveleit, ezért el kell hagynia az országot

42 év után kell elhagynia az Egyesült Királyságot az idős nőnek, mert nem nézte a leveleit

Egy idős nő hivatalos levelei a levélszemétbe kerültek, ezért 42 év után kénytelen elhagyni az Egyesült Királyságot, ezzel együtt pedig a családját is.

Egy olasz nagymama, aki már 42 éve él Nagy-Britanniában kénytelen elhagyni otthonát, mivel a Belügyminisztériumtól kapott e-mail a spam mappába került. 

A 74 éves Leonarda Zarcone Olaszországban született, majd gyerekként Franciaországban élt, ahol meg is kapta a francia állampolgárságot. Férjével, Marcel Brunetto-val később az Egyesült Királyságba költöztek, ahol felnevelték fel három gyermeküket. Miután az Egyesült Királyság kilépett az Európai Unióból, az idős nő családja telepedési státuszt szeretett volna igényelni.

Ennek ellenére a nő soha nem olvasta az e-mailjeit, mivel azok a levélszemétbe kerültek, ezáltal pedig kicsúszott a határidőből is.

Múlt hónapban levelet kapott a Belügyminisztériumtól, amelyben elrendelték, hogy hagyja el az Egyesült Királyságot, különben bíróság elé állítják, vagy rosszabb esetben kitoloncolják. 

„Amikor felbontottam a levelet, életem egyik legnagyobb megrázkódtatása volt. Az egész családom és a gyökereim is itt vannak. Tényleg ijesztő, hiszen nincsen hova mennem. Fizettem a biztosítást, adót és becsületes életet éltem.”

Laptop az asztalon

El kell hagynia egy idős nőnek az országot, mert nem olvasta a leveleit (Fotó: Pexels)

A házaspár fia a Daily Mail-nek elmondta, hogy feljegyzések bizonyítják, hogy a édesanyja már évtizedek óta az országban él, továbbá adót is fizet. Hozzátette, miszerint nagyon aggódik édesanyjáért és egyáltalán nem tartja igazságosnak a döntést. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top