nlc.hu
Család

70 évesen ikreket szült

Évtizedeken át csúfolták, hogy nincs gyereke, 70 évesen ikreket szült

A 70 éves ugandai nő Isten döntésére hivatkozik az ikerszülése kapcsán.

Nyilatkozott az az ugandai nő, aki 70 évesen ikreket szült novemberben. A babák mesterséges megtermékenyítéssel és császármetszéssel születtek a 31. hétre, több mint 3 kilós súllyal.

nő a kórházi ágyon

Safina Namukwaya ikreket szült, 70 évesen (Fotó: Women’s Hospital International and Fertility Centre FB)

Az anya, Safina Namukwaya egy tolmács segítségével mondta el a Today.com-nak, hogy remekül érzi magát. „Vannak, akik azzal érvelnek, hogy a 70 év túl sok egy szüléshez, de Isten úgy döntött, hogy 70 évesen ikreket szülök. Nincs senki, aki határt szabhatna Isten tekintélyének és hatalmának.

Safinának egyébként már van egy 3 éves lánya. A nő elmondta, hogy családjától sok támogatást kap, a szomszédok pedig besegítenek a mosásban-főzésben.

A cikk megemlíti, hogy az Egyesült Államokban a mesterséges megtermékenyítésre 50 éves korig van lehetőség, Safina orvosa, Dr. Tamale Sali azonban egy percig sem habozott, amikor az idő nő felkereste, hogy bővíteni szeretné a családját.

Ez az ő emberi joga. Ez az ő teste” – mondta az orvos, hozzátéve, hogy a 60-as évei végén járó nő remek fizikai állapotban volt.

Safinát egészen lánya 2020-as születéséig úgy csúfolták, ”az elátkozott”, mert nem született gyereke.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top