nlc.hu
Család

Magyar Nyelvőr díjat kapott Bartos Erika

Kitüntetéssel köszönték meg az Anna, Peti és Gergő szerzőjének

Bartos Erika elnyerte a Magyar Nyelvőr Díjat.

Mesteri módon keverik a sematikus, gondolkodásra legkevésbé sem serkentő rajzokat a recitatív jellegű, igényes fordulatokat nyomokban sem tartalmazó szöveges megoldásokkal Bartos Erika gyerekkönyvei. A mérnökből lett gyerekmese írónő művei instant kasszasikerek: népszerűségük kitörő a kisgyerekek körében – ha szüleik öröme azok olvasása során nem is mindig osztatlan. 

Kitüntetéssel köszönték meg az Anna, Peti és Gergő szerzőjének

A 444 vette észre a Móra Kiadó közleményét, ami szerint „a magyar nyelv, magyar kultúra ápolásával, kutatásával kapcsolatos magas színvonalú, áldozatos tudományos munkájának elismeréseképpen” Bartos Erika kapta meg idén a Magyar Nyelvőr Díjat. A laudáció szerint a díj odaítélésekor azt is értékelték, hogy

„a Brúnó sorozata igazolta, hogy igazi modern polihisztor”.

Bartos Erika a Brúnó-könyveken túl a Bogyó és Babóca sorozat, illetve az Anna, Peti és Gergő-kötetek értelmi szerzője is, amúgy. A közlemény kiemeli, hogy „építészmérnökként is tud kimagasló nyelvi bravúrokkal egy egész generációt az anyanyelv szeretetére, az olvasásra nevelni, sőt, tájakat, a

 

kulturális örökségünket is képes bemutatni

a legkisebbeknek. A gyerekeknek egy megnyugtató, harmonikus világot közvetít, történeteit maga illusztrálja”. Bartos Erika elmondta, hogy a díj váratlanul érte, de örül neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top