nlc.hu
Család

Megszólalt a rendőr, aki megmentett egy kisbabát az M3-as autópályán

„Kilenc perc volt, de óráknak tűnt” – nyilatkozott a rendőr, aki megmentett egy kisbabát az M3-as autópályán

Hatalmas csapatmunka volt.

Az M3-as autópálya bagi csomópontjánál csütörtökön egy autópálya-rendőr vette észre, hogy egy hirtelen megálló autó mellett egy férfi rázta a gyerekét. Mire odaért a járműhöz, a csecsemő újra a hátsó ülésen feküdt, ész édesanyja hiába próbálta fújással, csipkedéssel ébresztgetni, de nem reagált rá.

A rendőr azonnal segítséget hívott, majd a mentők megérkezéséig az apával közösen megkezdték a kicsi újraélesztését.

„Kilenc perc volt, de óráknak tűnt”mesélte Kovács Márk autópálya-rendőr az RTL Híradónak, aki aznap egy kamiont ellenőrzött itt, amikor felfigyelt egy kocsira.

Kovács Márk több mint húsz éve szolgál a rendőrségnél. Eddig még nem kellett életet mentenie. Azt mondja, hogy a segítségnyújtás egyszerre megrázó és felemelő érzés.

Megszólalt a rendőr, aki megmentett egy kisbabát az M3-as autópályán

Forrás RTL/Híradó

Az életmentés közben csak a feladattal foglalkozott, ahogy teltek a percek, a hathetes gyermek szülei egyre jobban aggódtak. Amíg a gyermek apja a kicsi arcát és száját fújta, addig a rendőr a csecsemő mellkasát dörzsölte, és végre kiadta az első hangot. A mentők ekkor már úton voltak. A helyszínen megvizsgálták a gyermeket, majd a hatvani kórházba szállították.

Én úgy érzem, ez egy hatalmas csapatmunka volt mindenkinek a részéről, de ugyanakkor ennek az egész történetnek a főhőse a picúr, a pici fiú, aki élni akart, itt akart velük lenni és itt is van.

– nyilatkozta Kovács Márk,  akit életmentés után egy balesethez riasztották, de utána azonban nem haza, hanem a kórházhoz sietett. 

Az RTL Híradójának információi szerint a kisbaba már jobban van, haza is engedték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top