nlc.hu
Család

Bántalmazás az idősotthonban

Rejtett kamerán át láttak, hogy bántják nagymamájukat az idősotthonban

Megdöbbentő felvételeket láttak a rejtett kamerán át, hogy hogyan bántalmazzák a nagymamájukat.

Danielle és Rebecca Hinley azt vették észre, hogy nagymamájuk, a 89 éves Beryl egyre rosszabb állapotban van. A wolverhamptoni idősotthonban élő néni viselkedése megváltozott, agresszív lett, miközben a kezén egyre több volt a zúzódás.

idős ember kezét fogják

A gondozók bántalmazták az idős nőt Képünk illusztráció (Fotó: Pexels.com)

A testvérpár gyanakodni kezdett, hogy valaki bánthatja a demenciában szenvedő idős asszonyt, ezért egy képkeretbe épített rejtett kamerát helyezte el Beryl szobájában. Amit láttak, azon teljesen megdöbbentek.

Az ápolók szidták és párnával verték a nagymamájukat. Volt, hogy a lábánál fogva emelték fel, gúnyolták, arcon csípték és erőszakkal rángatták ki az ágyból a szinte magatehetetlen Berylt – írja a Wales Online.

A felvétellel egyenesen a rendőrségre mentek és tájékoztatták az otthon vezetését is. A bíróság végül rossz bánásmód és szándékos elhanyagolás miatt talált bűnösnek négy gondozót is, akiket 4-6 hónapnyi börtönre ítéltek.

A család azt mondja, a kamerafelvételek összetörték a szívüket, de örülnek, hogy a bűnösök letöltendő börtönbüntetést kaptak.

A hat unokával és 12 dédunokábval és egy ükunokával rendelkező Beryl a tavaly őszi ítélethirdetés után egy héttel hunyt el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top