nlc.hu
Család

ChatGPT ismerkedett a programozó helyett

A ChatGPT ismerkedett Tinderen a programozó helyett, aki nyáron már házasodni fog

5239 nővel chatelt a ChatGPT a Tinderen a programozó helyett, aki a legvégén megkérte az egyikük kezét.

Alexander Zsadan orosz programozó rendkívüli kreativitással használja a mesterséges intelligenciát. Először azzal került be a hírekbe, hogy a szakdolgozatát is azzal írta, és mégis megtarthatta a diplomáját. A férfi most szintet lépett a használatában, és már a magánéletét is rábízta: a ChatGPT levette a válláról a terhet, és helyette chatelt nőkkel a Tinderenírja a Telex.

online randizás

Ez után a Tinder sem lesz már a régi (fotó: Getty Images)

Zsadan kísérlete egy éven át tartott. Eleinte a programozó csak arra használta az AI-t, hogy az helyette húzza jobbra azokat a nőket, akiket az applikáció elé dobott és legalább két profilképet töltöttek fel magukról. Később már képfelismerő algoritmussal szűrte tovább a nőket a megadott paraméterek alapján, aztán a ChatGPT elkezdett chatelni is azokkal, akik visszajelölték őt. Ez olyannyira jól ment, hogy az AI személyes randikat is szervezett neki. Ezzel akadtak gondok, ugyanis olykor ugyanarra az időpontra több randit is leszervezett, sőt a programozó tudta nélkül néha virágot és ajándékot is ígért.

Egy idő után a szoftver már bizalmi beszélgetéseket folytatott előre meghatározott témákban, osztályozta a randipartnereket, és arra is figyelt, hogy Alexander Zsadan egymással párhuzamosan legfeljebb négy nővel jusson el a személyes találkozásig.

Miután megismerkedett a mostani menyasszonyával, Karinával, a ChatGPT-nél készített egy rá szabott verziót is a programból, és ez kizárólag vele kommunikált. Amikor Alexander maga chatelt Karinával és valamilyen nézeteltérés merült fel, a mesterséges intelligencia közbelépett és pozitív irányba terelte a beszélgetést. Még arra is javaslatot tett, mikor lenne alkalmas megkérnie a nő kezét.

A kísérletbe a férfi 120 órányi programozómunkát tett bele, valamint 1200 dollárjába kerültek a Tinder- és a ChatGPT-előfizetések. A rengeteg megspórolt idő miatt azonban ezt nem bánja: AI nélkül szerinte hasonló eredményt öt év alatt érhetett volna el. A rendszere a Tinder Goldon havi 4000 matchet hozott, és az AI 5239 nővel chatelt, mielőtt megtalálta neki az igazit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top