Elhamvasztása előtti pillanatokban tért magához egy nő

Vad Rózsa | 2024. Február 13.
Az indiai asszony korábban súlyos égési sérüléseket szenvedett egy lakástűzben.

Az 52 éves Bujji Aamma súlyosan megsérült, miután tűz ütött ki otthonában, az indiai Berhampurban, február elsején – írja a Daily Mail. A nőt kórházba kellett vinni, súlyos égési sérülései miatt, azonban onnan egy idő után hazaküldték, miközben állapota nem javult. Családja ráadásul annyira szegény, hogy nem tudták fizetni a további kezelését sem. Bujji hétfőn már a szemét sem tudta kinyitni, úgyhogy a férje azt hitte, hogy meghalt, pedig csak tetszhalott volt.

“Azt hittük, vége, ezért hívtunk egy halottaskocsit,

hogy elvigye a hamvasztóba.” A Bujjival a halottaskocsiban utazó nő arról számolt be, hogy már majdnem elkészültek a temetési máglyával, amikor a „halott” kinyitotta a szemét.

“Először megijedtünk, mivel még soha nem láttunk ilyesmit, bár néhány sztorit már hallottunk”

– mondta. Bujjit végül ugyanaz a halottaskocsi vitte haza, ami korábban a hamvasztás helyére szállította.

Indiában rendszeresek  a leírthoz hasonló „csodás” ébredések,

aminek az az oka, hogy a helyieknek nem kell halotti anyakönyvi kivonatot bemutatniuk családtagjuk elhamvasztása előtt. Az indiai kultúrában a halottak búcsúztatása összefonódik a természettel. Amikor egy indiai meghal, a testét fűszőnyegre vagy a padlóra fektetik. Ez szimbolizálja a halált, ami a „Föld karjai között” történik. A halott szájába ezután speciális folyadékot öntenek,

gyertyákat gyújtanak, és rizses tálat helyeznek mellé.

A testet eltakart szemmel kell a krematóriumba vinni. Szerencsére Bujji Aamma családja a rituálé ezen részletét kihagyta, így vették észre, hogy kinyitotta a szemét. Az asszony jelenlegi állapotáról nincs hír.

Exit mobile version