nlc.hu
Család

Védőoltás miatt perel

120 millióra perli az államot Ágnes, a védőoltások mellékhatása miatt

A családanya két gyermekét is az MMR-oltás betegített meg.

Ágnes nem tartja magát oltásellenesnek, most azonban arra kényszerült, hogy beperelje a magyar államot, miután két fiát, Csabát és Dominikot is megbetegítette a kötelező MMR-védőoltás. A Blikk cikke szerint Csaba 15 hónaposan kapta meg a mumpsz-kanyar-rubeola elleni oltást, ám alig 48 órával később megjelentek az első tünetek.

A kisfiú kap oltást egy orvostól

Kisfiú kap védőoltást egy orvostól. Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Remegés, autistákra jellemző kényszeres mozdulatok, a kisfiú véresre harapta a saját kezét, lábát. Szülei évekig hordták fejlesztésekre, kezelésekre. Később, Csaba öccse Dominik is abba a korba került, hogy az orvos be akarta oltani. Ágnes ekkor már ellenállt, ezért az orvos, két rendőr társaságában oltotta be a gyermeket.

Dominiknél az oltás beadása után ijesztő tünetek jelentek meg, szinte egyből az injekció után egész teste bepirosodott, feldagadt, majd leállt a légzése. A kisfiú ezután közel három hónapot töltött az intenzív osztályon, lélegeztetőgéppel tartották életben.

A fiúk mára szinte felnőttek, Csabi 20, Dominik 17 éves. Ágnes pedig másfél éve indított pert az állammal szemben, azt reméli, a megítélt kártérítésből tudja majd finanszírozni a fiúk kezeléseit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top