nlc.hu
Család

Meghízott a barátnője, szakított vele

„A vékony lány, akibe beleszerettem, nincs sehol” – Szétszedték a netezők a férfit, aki a testsúlya miatt szakított barátnőjével

Megkérdezte, vajon ő a hibás, ha a lány életmódja miatt vet véget a kapcsolatnak, az internet pedig válaszolt.
Szétszedték a netezők a férfit, aki a testsúlya miatt szakított barátnőjével

„Seggfej vagyok, ha a súlya miatt szakítok a barátnőmmel?” – tette fel a kérdést egy 28 éves férfi a közelmúltban a Reddit nevű közösségi oldalon. A posztjából kiderült, a barátnőjét, Sarah-t, akivel egy éve költöztek össze, évekkel ezelőtt, egy edzőteremben ismerte meg. „Akkoriban még sokkal vékonyabb volt, szórakoztató és vicces, azonnal bele is szerettem” – ismerte el a férfi, majd azzal folytatta, hogy érzése szerint Sarah életmódja az összeköltözésük óta drasztikusan megváltozott.

Hízni kezdett, amivel először egyáltalán nem volt bajom. Mostanra viszont már legalább 10 kilót hízott, és felhagyott az edzésekkel is. Ráadásul az étkezési szokásai is kiakasztóak. Esténként egy ültő helyében képes megenni egy zacskó édességet, és ha tehetné, reggelire, ebédre és vacsorára is gyorskaját enne.

A férfi a posztban még írt arról is, hogy a közös albérletüket áprilisban meg kellene hosszabbítaniuk, de jelen körülmények között nem érzi úgy, hogy ezt szívesen meg is tenné. A bejegyzés végén tette fel a kérdést, hogy hibát követne el akkor, ha a súlya miatt vetne véget barátnőjével a kapcsolatnak.

Mindenkinek joga van a testével azt tenni, ami jólesik

A Bored Pandának nyilatkozó szakértő az esettel kapcsolatban elmondta, meglehetősen nagy fába vágja a fejszéjét, aki a párkapcsolatában a súlykérdést akarja feszegetni. „Azzal a legtöbb ember tisztában van, hogy mindenki saját maga dönt a testével kapcsolatos kérdésekről. Ezért aztán, ha valaki jól érzi magát a bőrében – dacára egy kisebb-nagyobb súlygyarapodásnak –, azzal igazából nincs mit tenni. Sőt! Problémának éppen hogy azt tekintjük, ha egy párkapcsolatban az egyik fél megszabja a másiknak, mit egyen, mit eddzen, vagy hogy épp hogy nézzen ki” – magyarázza.

A szakértő emellett hozzáteszi, hogy se a hízás, se a fogyás nem történik egyetlen pillanat alatt. Így aztán sokszor nehéz észrevenni, pláne, ha a felek tartósan együtt élnek. „Legtöbbször évek telnek el, mire a helyzet olyanná válik, hogy az egyik vagy a másik fél egyáltalán szóba meri hozni a dolgot, de ilyenkor sem túl egyszerű a kérdés” – magyarázza a megkérdezett pszichológus.

„Hogy lehettek még együtt, ha így beszélsz róla?”

  • „Őszintén: szakíts vele. Abból kiindulva, amit leírtál a kapcsolatotokról, az kezdettől fogva a külsőségre épült, és az évek során se igen mélyült el.”
  • „Azok alapján, amit írsz, nehéz elhinni, hogy volt olyan idő, amikor valóban és őszintén törődtél a pároddal. Tényleg le kellett írnod, hogy egy telhetetlen nőszemély, aki képtelen leállni a zabálással? Mindenáron ki kellett jönnie, igaz? Csak mert lehettél volna az az ember, aki a súlya miatt szakít a barátnőjével, és ettől mégsem lesz seggfej, de te már attól is az vagy, ahogy írtál róla. Lécci, szakíts vele, és ne pazarold az idejét tovább!
  • „Seggfej vagy, amiért így beszéltél róla. És csak hogy tudd, ő bármikor változtathat majd a külsején, de te nem fogod megváltoztatni a személyiségedet…”
  • „Csak azért, mert vonzódsz valakihez, az még nem szerelem. Ha nem szereted a párodat, akkor engedd el, hadd kapjon esélyt, hogy megtalálja az az ember, aki saját magáért szereti. Ne pazarold az idejét!”

Íme, néhány a válaszok közül, amit a 28 éves férfi kapott a Redditen feltett kérdésére. A férfi egyébként néhány nappal később egy frissítést is közzétett a kapcsolatukról, melyben leírta, a kommentelők biztatására leültette a barátnőjét; azzal a szándékkal, hogy kipuhatolja, minden rendben van-e vele, hogy van-e bármilyen mögöttes oka az életmódváltozásának. A hosszú leírásból kiderült, hogy Sarah a vita hevében – amivé a beszélgetés lett – elárulta, hogy nem szeretne olyan szigorú életmódot követni, mint barátja, aki nem ehet akármit, és hetente többször is órákat tölt az edzőteremben. A férfi elmondása szerint bevallotta, tökéletesen boldog úgy, ahogy van. Mindezek ellenére a vita végére annyira összevesztek, hogy a kérdésfeltevő férfi végül még aznap átköltözött egy hotelbe, és véget vetett a kapcsolatnak.

„Mindenkinek van elképzelése a saját életéről: a ti esetetekben ez az elképzelés különbözőbb nem is lehetett volna, és nem is voltatok olyan helyzetben, hogy bármelyikőtök változtasson a sajátján. Van, hogy a szakítás tényleg az egyetlen megoldás” – összegezte az olvasottakat egy kommentelő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top