nlc.hu
Család

Sírba rejtett kábítószer Bélapátfalván

Férje sírjába rejtett drogot egy bükki díler anyja

A bélapátfalvai férfi Hevesben és Borsodban is kereskedett szintetikus drogokkal.

Vasárnap a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) elfogott egy 37 éves férfit és 60 éves édesanyját. A férfi gyanú szerint Hevesben és Borsodban terjesztett kábítószert. A drog egy részét az évekkel ezelőtt elhunyt, köztiszteletben álló apa sírhelyén dugták el. A miskolci rendőrök tavaly ősz óta gyanították, hogy a 37 éves férfi rendszeresen,

nagy tételben vesz speedet és extasyt,

Hevesben és Borsodban – írta a Police.hu.

Március 10-én a férfi a rendőrök szeme láttára adott el speedet két embernek, miközben az édesanyja – férje sírhelyét felkeresve – elrejtette az aznap vett drog nagy részét.

Férje sírjába rejtett drogot egy bükki díler anyja

A síremlék koszorúkkal és fenyőágakkal letakart földje alól három flakonban összesen közel egy kilogramm speed, közel 300, korona mintájú, rózsaszín extasy, valamint több száz simítózáras tasak volt. Ennyi drog

 

feketepiaci értéke közel ötmillió forint.

A 37 éves férfit és 60 éves édesanyját kábítószer-kereskedelemmel, a két vásárlót pedig kábítószer birtoklásával gyanúsítják. A dílert a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, édesanyja és két vásárlója szabadlábon védekezik. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a miskolci Bükk kommandó rendőreivel fogták el B. Károlyt és vevőit. 

A Blikk elment Bélapátfalvára, körbekérdeztek és kiderült, hogy egy hajdan köztiszteletben álló hentes sírjában tartották a drogot, egy, a virágok számára kihagyott földsávban elrejtve.

„Ide ásta el Károly a kábítószert műanyag dobozokban. Gyakran egy egész köteg pénzzel mászkált, de munkája sosem volt. Szerintünk Erzsike tudhatta, miből él a fia, kizárt dolog, hogy sejtelme sem lett volna, mi az, amit neki kell elhoznia a férje nyughelyéről. Karcsi nem egyszerű gyerek, erőszakos is tud lenni, de ugyanakkor egy szem fiú, az anyja így is szerette, megtette, amire kérte”

– mondta el egy férfi a temetőben. B. Károly édesanyja ellen is eljárás indult, ő szabadlábon védekezhet. Vasárnap elvitték a rendőrök, azóta nem áll szóba senkivel.

A nő szomszédasszonya szerint az asszony tudta,

mi van a sírban, de nem mert, nem akart ellenkezni. Mindig megbocsátott az egyetlen fiának, pedig már korábban is szégyent hozott a nevükre. Karcsi a település köztiszteletben álló hentes családjának jó hírét tette tönkre – panaszolta a lap riporterének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top