Továbbra is egy szegedi társasház első emeletén él az új köztársasági elnök, Sulyok Tamás

F.C. | 2024. Március 14.
Lakást még nem, de autót és testőrséget már váltott az új államfő.

Egyelőre nem adta fel a szegedi ingatlanát a frissen megválasztott köztársasági elnök. Sulyok Tamás egy szegedi társasház első emeletéről ingázik Budapestre, annak ellenére, hogy egy 2. kerületi fővárosi ingatlanja is van – írja a Blikk.

Amikor az Alkotmánybíróság elnökévé kinevezték, akkor sem adta fel a szegedi társasházi lakását. Már akkor erősen védték a bírói vezető otthonát, gyakorta lehetett látni rendőrt is a ház előtt. 2018-ban betörtek a 117 négyzetméteres otthonába, attól kezdve még többet voltak jelen az egyenruhások.

Sulyok Tamás egyelőre ingázik Szeged és Budapest között – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A lap megtudta, hogy már nem a helyi rendőrség, hanem a Terrorelhárítási Központ testőrei felelnek Sulyok Tamás biztonságért, és a szolgálati autóját is ők biztosítják a számára.

Az új államfőnek és feleségének egyébként már felajánlották, hogy költözzenek be Budapesten, a Béla király úti államfői rezidenciába, ezt azonban még Novák Katalin lakja. Azt egyelőre nem tudni, mikor költözik ki a lemondott államfő, és azt követően mikor számíthatnak Sulyok Tamásék a beköltözésre.

Exit mobile version