nlc.hu
Család

Nyilatkozott a közmédiának a magyar first lady, Nagy Zsuzsanna

„Mondtam Tamásnak, hogy mindenben melletted, mögötted és veled leszek” – nyilatkozott a magyar first lady, Nagy Zsuzsanna

Máshogyan tervezte az elkövetkezendő éveket Sulyok Tamás és felesége.

A közmédia, pontosabban a hirado.hu interjút készített Sulyok Tamás frissen megválasztott köztársasági elnök feleségével, Nagy Zsuzsannával, akivel az érettségi óta alkotnak egy párt.

A magyar first lady – ahogyan az egyik kérdésben hivatkoznak rá – elmondta, eredetileg a jövőre nézve az volt a terv, hogy amint férjének lejár a mandátuma az alkotmánybíróság élén, egy csendesebb életre váltanak, de a jelöléssel, illetve a kinevezéssel mindent megváltozott. 

„Elfogadtam ezt a helyzetet, és minden erőmmel azon leszek, hogy ebben is társa tudjak lenni. A gyerekek nyilván aggódtak, de én azt mondtam Tamásnak, hogy mindenben melletted, mögötted és veled leszek, és ez szívből jött. Csak utána villant fel a racionális gondolat, kapcsolt be a vészvillogó: hoppá, vajon mit is fog ez jelenteni? Erre ugye felkészülni nem lehet, de majd megbirkózunk a feladattal” – tette hozzá.

Ami az elkövetkezendő időre való felkészülést illeti, elmondta, a humor sok nehézségen átsegítette őket, erre is támaszkodnak majd, és persze minden átbeszélnek majd.

„Természetesen próbáljuk majd tartani magunkat azokhoz az előírásokhoz, amelyek az ő szerepköréhez tartoznak, és e tekintetben is igyekszem majd a lehető legjobb tudásom szerint mellette állni. Tudom, hogy a feleségek is szoktak ügyeket felkarolni, majd én is meg fogom találni azt, ami az alkatomhoz és végzettségemhez illik” – nyilatkozta Nagy Zsuzsanna, aki hivatása szerint mentálhigiénés szakember és családterapeuta.

Sulyok Tamás és Nagy Zsuzsanna az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án

Sulyok Tamás és Nagy Zsuzsanna az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án. (Fotó:
MTI/Illyés Tibor)

Nagy Zsuzsanna arról is beszélt, mi a hosszú kapcsolat titka, szerinte például fontos, a tolerancia, a kitartás, és hogy mások helyett inkább magán változtat.  „Tanácsot senkinek sem szeretnék adni, de az alapvető, hogy tudjam azt, én ki vagyok. Ha két érett személyiség kerül össze, akik ismerik a saját hibáikat, görcseiket, nehézségeiket, értékeiket, erőforrásaikat, akkor sokkal nagyobb az esély arra, hogy a párkapcsolat jól fog működni.” 

Persze lesznek benne hullámvölgyek, de hát azt szoktuk mondani, ahol a kémény nem füstöl, ott nincs élet; ha a vízfelszín egyenes, akkor az be van fagyva. Állandó mozgás és változás az élet.

– tette hozzá.

Megjegyezte azt is, szerinte ugyan fontos a nők jelenléte a politikában és a közéletben,  a családban való szerepük még fontosabb, és bizonyára nem könnyű, hogy sok fiatal édesanyának a munkahelyén is teljesítenie kell.

„Úgy vélem, mind a két nemnek megvannak a sajátos erényei, értékei. Én személy szerint nagyon szeretem, ha előre engednek, ha fölsegítik a kabátot, ha nőként tekintenek rám. Tudom, hogy a gyermekeink korosztályából és a még fiatalabbak közül sokan nem igénylik ezt. Nagy változásban vagyunk, és igen nehéz itt okosságot vagy egyértelmű bölcsességet megfogalmazni. A szakemberek szerint

ez az első olyan korszak, amikor az idősek sokszor nem tudnak konkrét útmutatást és tanácsot adni a gyerekeiknek és unokáiknak.

Mi még a régebbi módszerek és elvek szerint élünk, genetikailag is odatartozunk, ám a mostani fiatalságnak teljesen más feltételrendszerek között kell érvényesülni” – fűzte hozzá.

Szóba került az is, hogy saját stílusát nem szeretné feladni, hogy lesznek tanácsadói, akik segítenek majd neki, és az is, hogy nem akar egyelőre belegondolni abba, mivel jár majd a nagyobb nyilvánosság.

„Lehet, hogy naivitás, de megpróbálok nem gondolni erre. A baráti körünk biztos, hogy megmarad, a saját szokásainkat, életstílusunkat amennyiben lehet, megpróbáljuk megőrizni. Furcsa ez a helyzet, hogy engem kérdeznek. Nem vagyok exhibicionista alkat, másrészt én mindig abban a székben voltam, ahol most ön ül: figyeltem, együtt éreztem, kérdeztem, hallgattam. Nekem a szereplés még különös és szokatlan.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top