nlc.hu
Család

Így él ma Melania Trump

Egy éve hagyták el a Fehér Házat: így él ma az egykori first lady, Melania Trump

Mióta férje leköszönt az amerikai elnöki posztról, Melania Trump keveset mutatkozott a nyilvánosság előtt. A közelmúltban azonban egy árveréssel tért vissza a köztudatba.

Január végén már egy éve volt, hogy Donald Trump és felesége, Melania Trump elhagyták a Fehér Házat. Bár már Trump elnöksége idején is felröppentek olyan pletykák, hogy Melania az első adandó alkalmat várja, hogy elváljon a férjétől, erre egyelőre – úgy tudni legalábbis – nem került sor. Tény ugyanakkor, hogy az egykori first lady az elmúlt év során érezhetően kerülte a nyilvánosságot. Még férje júniusban megtartott, 75. születésnapi ünnepségén sem jelent meg. A lesifotósoknak is csak egyszer sikerült róla felvételeket készíteniük, amikor nyáron fiával, Barronnal épp elhagyták a New York-i Trump-tornyot.

Melania Trump és fia, Barron Trump

Melania Trump és fia, Barron Trump New Yorkban, 2021 (Fotó: James Devaney/GC Images)

Úgy tudni, a 2021-es év nagy részét a férje Bedminsterben található, privát golfklubjához tartozó birtokán, illetve a család floridai Palm Beachen található luxusrezidenciáján töltötte. A Trump házaspár legutóbb tavaly október 30-án, a Houston Astros-Atlanta Braves baseballmérkőzésen mutatkozott együtt a nyilvánosság előtt. Novemberben a Log Cabin Republicans nevű szervezet Spirit Of Lincoln-díjjal tüntette ki Melaniát. Az elismerést személyesen vette át és beszédet is tartott a Mar-a-Lagó-ban megrendezett gálán. 

Melania és Donald Trump

Melania és Donald Trump a Houston Astros-Atlanta Braves baseball-mérkőzésen tavaly októberben (Fotó: Elsa/Getty Images)

Decemberben aztán bejelentette, hogy kriptovalutáért elárverezteti annak a festménynek az NFT-jét, melyet Marc-Antoine Coulon francia művész készített a szemeiről. (Hogy mi is az az NFT, vagyis a non-fungible token, azaz a mással nem helyettesíthető token, arról erre a korábbi cikkünkre kattintva tudhatsz meg többet.) A digitális műalkotásra a Solana nevű kriptovalutával lehetett licitálni, ám túl nagy érdeklődést finoman szólva sem váltott ki és végül csak 180 dollárt fizettek érte. Ez azonban Melania Trumpnak a legkevésbé sem szegte kedvét és januárban újabb aukciót szervezett: ezúttal a 3 darabból álló Head of State kollekciót hirdette meg árverésre, mely tartalmazta egyrészt azt a fehér Hervé Pierre kalapot, melyet 2018-ban viselt, amikor a francia államfőt és feleségét fogadták Washingtonban, másrészt egy újabb Marc-Antoine Coulon festményt, melyen ezt a fejfedőt viseli, illetve a műalkotás NFT-jét.

A kollekciót minimum 1800 Solanáért, azaz nagyjából 250 ezer dollár értékű kriptovalutáért akarta értékesíteni. A liciten mindössze öten tettek ajánlatot és a nyertes is csupán a minimum összeget volt hajlandó kifizetni. Időközben azonban a Solana árfolyama nagyot zuhant, így mire a licit január 25-én véget ért, az 1800 Solana értéke már kevesebb mint 170 ezer dollár volt. Az összeget egyébként jótékony célra ajánlotta fel, a Be Best kampány javára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top