Család

Michelle Obama arra inspirált egy 3 éves kislányt, hogy ő is könyvet írjon

Parker Curry teljesen odáig van az egykori first ladyért.

Michelle Obama hatására könyvet ír egy 3 éves amerikai kislány. Parker Curry azután vált híressé az interneten, hogy idén márciusban megjelent róla egy fénykép, amelyen lenyűgözve bámulja Michelle Obama portréját a washingtoni National Portrait Galleryben. Szokták mondani, hogy egy kép többet mond ezer szónál…

A kislány fotója pillanatok alatt bejárta az internetet, és olyan híressé vált, hogy az egykori first lady figyelmét is felkeltette. Michelle Obama hamarosan személyesen is találkozott a kislánnyal. A beszámolók szerint jól elbeszélgettek, majd táncoltak is egy keveset. Egy Twitter-bejegyzésben Obama azt írta, egy nap talán majd ő néz fel büszkén Parker portéjára.

A találkozás annyira megérintette a kislányt, hogy azóta állandóan Michelle Obamáról beszél. Még halloweenkor is Obamanének öltözött a híres portré ihletésére:

A közelmúltban a kislány szülei azt is bejelentették, hogy Michelle Obama eladási rekordokat döntögető önéletrajza hatására Parker is könyvet ír egy „icipici segítséggel” a mamájától. A hírek szerint a könyv – nem meglepő módon – egy kislányról fog szólni, akit lenyűgöz Michelle Obama portréja. A projekt kapcsán Parker és Obama újra találkozhattak, amikor Obama a saját könyvét turnéztatta.

Parker úgy képzeli, hogy Michelle Obama egy királynő, és ő is az akar lenni. Nőként és feketeként egyaránt fontosnak tartom, hogy megmutassam neki, hogy a mieink is csodálatos dolgokat tesznek a világban, a feketék is alakíthatják a történelmet, úgyhogy ő is képes lehet rá

– nyilatkozta az édesanya.

Roy Rochlin/Getty Images/AFP

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top