nlc.hu
Család

Egy haverját küldte a DNS-tesztre a lehetséges apa

Nem akart tartásdíjat fizetni, egy haverját küldte a DNS-tesztre maga helyett az apuka

Egyéjszakás kalandból született gyermeke a 29 éves brit férfinak, és ravasz trükkel próbálta megúszni a gyerektartás fizetését. Most csalásért és összeesküvésért állhat bíróság elé.

A 29 éves William Boswarva-nak esze ágában sem volt tartásdíjat fizetni, miután kiderült, hogy egy egyéjszakás kalandjából gyermeke született. A férfi úgy akarta elhitetni a hatóságokkal, hogy a gyerek nem az övé, hogy nem ő, hanem egy ismerőse ment be a nevében DNS-tesztet végeztetni – írja a Daily Mail.

Boswarwa állítólag az Instagramról tudta meg, hogy az egyéjszakás kalandja teherbe esett a közös éjszaka következményeként, ő pedig azonnal felszólította a nőt, hogy „szabaduljon meg” a babától, hiszen még az alkalmi barátnője családnevét sem tudja.

A férfi azt mondta a bíróságon, hogy a lány annak idején azt válaszolta neki, hogy meggyőződése, hogy a gyerek apja valójában nem Boswarwa, hanem az expasija, sőt meg is kérte a férfit, hogy senkinek ne meséljen a közös éjszakájukról. Állítása szerint ezért is csodálkozott, amikor hónapokkal később felszólítást kapott a hatóságoktól, hogy gyerektartást fizessen.

DNS-teszt

DNS-teszt. Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

A férfi ezek után felhívta a gyermekvédelmi hatóságot, és azt kérte, hogy DNS-teszttel bizonyíthassa az igazát. Boswarwa jelenleg Liverpoolban áll bíróság előtt, mivel Kyra Badman ügyész szerint nem maga ment a DNS-tesztre, hanem beküldte egy ismerősét maga helyett. Bár a Crosby Medical Centre-be bejelentkező férfi William Boswarwa nevét adta meg és egy jogosítvánnyal igazolta is magát, a nyálmintával adott DNS-e nem egyezik a vádlottéval.

Boswarwa nem tagadja, hogy a két DNS különbözik, de szerinte csupán annyi történhetett, hogy az egészségügyi centrumban valamilyen keveredés történhetett, és összekeverhettek két mintát.

Hibák bárhol történhetnek

– mondja a férfi, akinek a viselkedését csupán az teszi gyanússá, hogy a férfit 2022 júliusában és októberében is felszólították, hogy csináljon újabb DNS-tesztet azért, hogy bebizonyosodjon, övé-e a gyerek, de ő mindkét alkalommal megtagadta az együttműködést.

Boswarwa szerint az ügyvédje azt mondta, hogy a mostani csalási vád nem állt összefüggésben az újabb DNS-tesztekkel, azért tagadta meg azokat.

Nincs ikertestvérem, nincs semmi ilyesmim. Nem történt csalás. Magam mentem be a DNS-tesztre. Megcsináltam a tesztet, ahogy azt kellett

– hangzott az érvelése. Az ügy tovább folytatódik a bíróságon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top