nlc.hu
Család

Visszaélés ikertestvér okmányával

Ikertestvére nevére csinált igazolványt, de egyvalamire nem gondolt

A helyi rendőrök ismerték, mint a rossz pénzt, le is bukott az ikertestvér betörő.

Egy férfi több bűncselekményt követett el Esztergom környékén, miközben úgy gondolta, hogy az ikertestvére adataival majd megússza a felelősségre vonást. L. Ferenc január 22-én egy esztergomi házból ellopott egy táskát, amiben három ember bankkártyája is benne volt – írja a Police.hu.

Ikertestvére nevére csinált igazolványt, de egyvalamire nem gondolt

A tettes az egyik kártyával nemsokára több mint 20 ezer forintért vásárolt. Emellett több szabálysértést is elkövetett, ami miatt helyszíni bírságot szabtak ki rá – ő pedig olyan okmánnyal igazolta magát, amit tavaly az ikertestvér nevére készíttetett.

A férfit végül az orrán lévő anyajegy buktatta le,

az esztergomi rendőrök ugyanis már ismerték a betörőt. Miután felismerték, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Az Esztergomi Rendőrkapitányságon lopás, közokirat-hamisítás, csalás miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsított ellen már korábban már indult ellene eljárás kifosztás, lopás, zaklatás, hatóság félrevezetése, hamis vád, kábítószer birtoklása miatt is. A rendőrség a kihallgatása után őrizetbe vette, a bíróság elrendelte letartóztatását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top