nlc.hu
Család

5 éves kisfiút élesztett újra Vanyolán Anikó és kolléganője

5 éves kisfiút élesztett újra Anikó és kolléganője Vanyolán

A Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézmény Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai elképesztő lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot.

A Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézmény Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai, Töreki Anikó és Serfőző Éda, éppen Vanyolán jártak családlátogatáson, amikor a ijesztő hangokra lettek figyelmesek – írja a Bors.

“Nem így terveztük a napot. A szomszédba mentünk egy családot látogatni, mikor a kolléganőm az autóból szállt ki éppen, és akkor hallottuk, hogy nagy baj van. A szomszéd házban egy felnőtt asszony feldúlt állapotú hangját hallottuk az udvarról és én meghallottam azt a szót, hogy újraélesztés és rohantunk az udvarra. Láttam a kerítésen keresztül, hogy egy öt év körüli kisfiú fekszik a földön. Kiabáltam, hogy engedjenek be, a felnőtt lányok kinyitották a kaput és azonnal átvettem a telefont a nevelőanyjától, hogy segítsek” – mondta Anikó, aki így folytatta:

5 éves kisfiú újraélesztése

(Fotó: Getty Images/illusztráció)

– A diszpécser utasítására stabil oldalfekvésbe fektettük a kolléganőmmel és egy plédet is alá tettünk. A gyerek egyre rosszabbul lett, hirtelen elkezdett szürkülni a bőre, a szája lilult és egyre gyengébb volt a légzése aztán hirtelen megszűnt és a gyerek nem vett levegőt. A diszpécser mondta, hogy azonnal a fordítsuk a hátára a gyereket és újraélesztést kell csinálni.

Anikó nem jött pánikba, a helyzetet nagyon jól higgadtan kezelte, ahogy a mentősök diszpécsere is az újraélesztés egész ideje alatt. Pár perc sem telt el mire odaértek a mentősök, de akkorra már sikerült újraéleszteni a kisfiút.

A mentősök szerint a kisfiúnak valószínűleg tüdőgyulladása volt és láza, emiatt lázgörcsöt kaphatott. Rengeteg injekciót, infúziót és gyógyszert kapott az ellátás alatt. A család és a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézmény munkatársai is  – érhető módon –  még a történtek hatása alatt állnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top