nlc.hu
Család

1,3 milliárdos kezelés mentheti meg a 3 éves Ádám életét

„Ez egy reménysugár, akármennyire is lehetetlen küldetésnek tűnik” – 1,3 milliárd forintos kezelés mentheti meg a 3 éves Ádi életét

Gyűjtés indult, hogy a kisfiú minél előbb megkaphassa az életmentő terápiát, mert az állapota napról napra romlik.

A 3 éves Ádám egy gyógyíthatatlan genetikai betegségben, Duchenne-féle izomdisztrófiában szenved, amely fokozódó izomgyengeséggel, az izomtömeg csökkenésével, végül az izomsejtek teljes pusztulásával jár. A kisfiú egyetlen esélye egy 1,3 milliárd forintba kerülő génterápia, amely csak a tengerentúlon érhető el.

Ez egy reménysugár, akármennyire is lehetetlen küldetésnek tűnik ez az egész

– mondta a Borsnak Ádi édesanyja, Klaudia.

A kisfiún már észrevehető tünetei vannak a betegségnek, képtelen a hasizmát használva felülni, kapaszkodás nélkül lépcsőzni és ugrálni. A család ugyanakkor nagyon hálás, mert a helyiektől sok segítséget kapnak.

A Duchenne-féle izomdisztrófiában szenvedő 3 éves Ádám

1,3 milliárdos terápia segíthet a 3 éves Ádámon (Fotó: Facebook/Legyél Ádám Reménye)

Legutóbb az óvoda jótékonysági sütivásárán folyt be másfél millió forint, és egy kézilabdás szurkolói csapat is Ádi támogatásán dolgozik, de a Legyél Ádám Reménye Alapítvány számláján még közel sem gyűlt össze elegendő összeg a kisfiú kezelésére.

Közben vészesen fogy az idő, mert a terápia nem tudja Ádit meggyógyítani, csak szinten tartja az állapotát. Az édesanyja ezért abban reménykedik, hogy egy éven belül összejön a pénz – mielőtt a kisfia kerekesszékbe kerülne –, és Ádi Amerikában vagy Dubajban megkaphatja az életmentő kezelést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top