Kétszer mentette meg egy nő életét egy szolgálaton kívüli rendőr Budapesten

S. Z. | 2024. Április 07.
A nő először az úttesten ácsorgott, aztán a villamos elé vetette magát, de Kovács Attilának köszönhetően nem esett baja.

Egy percen belül kétszer mentette meg egy nő életét egy szolgálaton kívüli rendőr Budapesten – írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Facebookon.

Kovács Attila alezredes, a BRFK Tevékenység-irányítási Központjának osztályvezetője egy márciusi reggelen munkába ment, amikor meglátott egy nőt a Róbert Károly körúton az úttesten.

„Az első pillanattól éreztem, mozgásán láttam, hogy nem egy lámpaperiódust elvétő, véletlenül a kocsik közé keveredő gyalogosról van szó, hanem valamiféle baljós szándékosságról – úgy viselkedett, mint aki tudatosan el akarja gázoltatni magát. Mivel láttam, hogy a zöld jelzésre épp induló járműforgalmat észlelve sem megy le az útpályáról, hozzásiettem, átkaroltam, és amilyen gyorsan tudtam, levezettem az útról” – idézte fel a történteket a rendőr.

Mivel az volt a legközelebbi biztonságos hely, az út közepén lévő járdaszigetre terelte a nőt, de ekkor még egyáltalán nem lélegezhettek fel. A nő a közeledő villamos elé akarta vetni magát, de ekkor Kovács Attila megfogta a ruháját, így le tudta annyira lassítani a lendületét, hogy a nő nem a villamos elé, hanem a szerelvény első ajtajának csapódott, majd földre esett.

A nő, miután kétszer is megmentették az életét, üveges tekintettel ült a földön, és azt ismételgette, hogy el akarja dobni az életét. Végül kórházba szállították megfigyelésre.

Pár hónapja egy józsefvárosi rendőrnő öleléssel mentette meg egy fiatal nő életét, aki elkeseredésében egy hídról akarta a vízbe vetni magát.

Van segítség!

Ha neked vagy valakinek a környezetedben segítségre van szüksége, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

(Kiemelt kép: Facebook/BRFK)

Exit mobile version