nlc.hu
Életmód

Életmentő ölelés

Öleléssel mentett életet egy józsefvárosi rendőrnő

Az ösztönei vezették.
rendőrnő,

Öleléssel mentette meg egy józsefvárosi rendőrnő egy fiatal nő életét, aki elkeseredésében egy hídról akarta a vízbe vetni magát – számolt be a Zsaru magazin.

Méhes Tímea főtörzsőrmester, a 8. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója a társával, Nagy Sándor Gergely főtörzsőrmester, nyomozóval látott el szolgálatot november 21-én este, amikor bejelentés érkezett arról, hogy egy fiatal nő le akar ugrani a Petőfi hídról. Éppen a közelben járta, ezért a híd felé kanyarodtak a gépkocsijukkal. 

Megbeszéltük a társammal, hogy megfordulunk az autóval, és amint egy vonalba érünk vele, én kiugrom a kocsiból, odamegyek, és visszahúzom. Akkor már lekapcsoltuk a megkülönböztető fény- és hangjelzést, mert tartottunk tőle, hogy ha meglátja a rendőrautót, azonnal leugrik a hídról” – elevenítette fel a történteket a rendőrnő, akinek ez volt az első alkalom, hogy ilyen mentésben részt vett.

“Egyfolytában az járt a fejemben: „Nehogy leugorjon! Csak ne az én kezem között haljon meg!” (…) Ahogy mellé értünk a kocsival, kiugrottam, odaszaladtam hozzá, majd átléptem a korláton. Az ösztöneim vezettek, egyszerűen csak átöleltem. (…) Ekkor rám nézett, és visszaölelt, majd zokogni kezdett” – mesélte Méhes Tímea, aki közben nyugtatgatta is az öngyilkosságra készült nőt.

Kollégája közben hívta a mentőt, sőt a vízirendőrök is kivonultak, de szerencsére rájuk már nem volt szükség.

A  fiatal nőt – aki bevallotta, attól félt, hogy nem láthatja többé a kisfiát, ezért fordult meg fejében ez a döntés – kórházba szállították.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top