nlc.hu
Család
Megfulladt egy baba ebéd közben.

Megetették a bölcsődében: megfulladt a kilenc hónapos baba

A kis Oliver a fulladás előtt csak pépes ételt evett, nem tudta, hogyan kell rágni.

A kilenc hónapos Oliver Steeper 2021 nyár végén kezdett egy angol bölcsődébe járni, Kentben, nagyjából akkor, amikor az őt a fulladás napján megetető, 31 éves gyerekgondozó is. A kisfiú otthon csak pürésített ételeket kapott, szülei szerint még nem tudott rendesen rágni – írja a Mirror.

 

Megetették a bölcsődében: megfulladt a kilenc hónapos baba

Oliver anyjával megbeszélték,

hogyan kell elkészíteni a baba fia ételét, aki azt mondta, „apróra vagdalva”. Arról viszont az óvoda képviselője szerint nem volt szó, hogy pürésíteni is kellene a kaját. A napon, amikor Oliver fuldokolni kezdett a bolognaitól, csúsztak az ebéddel, így egy dadusnak egyszerre négy gyereket kellett etetnie.

 

Oliver evés után sírásszerű hangot kezdett hallatni,

amiből egy elsősegélynyújtásra kiképzett alkalmazott egyből rájött, hogy fulladás történt. Erre hátba veregette, hogy felszabadítsa légutait, majd mentőt hívtak, és elkezdték az újraélesztést. Olivert kórházba szállították, ám hat nappal később meghalt. Az Olivert gondozó bölcsőde azóta be is zárt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top