nlc.hu
Család
Locsolóbál verekedés halál Tolna megye

Gyereke bemondására bántott egy idős férfit, halál lett a vége

Három év három hónap börtönt kapott egy 25 év körüli férfi, verekedés okozta haláleset miatt.

A húszas évei közepén járó apa tavaly áprilisban részt vett a falujuk művelődési házában rendezett húsvéti locsoló bálon – aminek gyakran velejárója a verekedés. A férfi magával vitte a rendezvényre hétéves kisfiát is. A bálon egy hatvanéves férfi, a későbbi áldozat is jelen volt.

Gyereke bemondására bántott egy idős férfit, halál lett a vége

A Szekszárdi Törvényszék tájékoztatása szerint éjjel egy óra körül (!) a kisfiú az ittas idősebb férfire mutatva szólt az apjának, hogy „a bácsi bántott”. Apja megkérdezte tőle, hogy miként bántotta, mire a

gyereke azt válaszolta: „csak szavakban”.

A szintén ittas apa kihívta az épület teraszára az idősebb férfit, aki tagadta, hogy megsértette, vagy bántotta volna a gyermeket. A terhelt mégis combon rúgta. Egy jelen lévő közéjük állva próbálta csitítani az apát, aki azt kérdezte tőle:

„Te mit csinálnál, ha a gyerekedet bántanák?”

A későbbi áldozat nem reagált az apa hőbörgésére, hanem haza indult. Az apa utána futott, majd két kézzel úgy mellkason lökte, hogy az ittas férfi hanyatt esett, fejjel a betonra és azonnal eszméletét vesztette. Az apa ezután mentőért kiabált. Az áldozat számos súlyos fejsérülést szenvedett, ami miatt

egy hónappal később a kórházban elhunyt.

A cselekményét őszintén megbánó férfi a büntetés kétharmada után bocsátható feltételes szabadlábra. A vádlott és védője tudomásul vette a döntést, az ügyész három munkanap gondolkodási időt tartott fenn.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top