nlc.hu
Család
Iskolai mobilhasználat szabályozása

Szabályozná az iskolai mobil használatot a kormány

Módosítaná a köznevelési törvényt a kormány az iskola időben történő mobiltelefon használat visszaszorítása érdekében.

A rendelettervezet indoklása szerint az iskolákban a közelmúltban a társadalom jogos felháborodását kiváltó esetek történtek tanárokkal, illetve diákokkal szemben is. Egy hétfői salátatörvényben elbújtatott törvényjavaslat szerint a kormány egységes szabályozást hozna létre az iskola területére be nem vihető és bevihető, azonban használatukban korlátozott tárgyakra vonatkozóan – szúrta ki a 24.hu.

Asztalok és székek egy iskolai tanteremben

Asztalok és székek egy iskolai tanteremben (Fotó: Pexels)

A tanárok és az iskolaőr jogosulttá válna

a diák csomagjának és tárolóhelyiségének átvizsgálására. A jogalkotó szerint az iskolai mobiltelefon-használat eltereli a diákok figyelmét a tanulásról és az internetes zaklatásra is lehetőséget teremt. Most az iskolák házirendje rendelkezhet erről a kérdésről, de az okostelefonok terjedése egységes szabályozást sürget.

Persze

„vannak olyan digitális eszközök, laptopok, tabletek, adott esetben a mobiltelefon is, amely egy-egy tanórán digitális taneszközként is megjelenhet, éppen ezért azt a lehetőséget továbbra is biztosítani kell, hogy ezeket a pedagógus által meghatározott esetekben a diákok tanulási céllal használhassák.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top