nlc.hu
Család
A kompetenciás tengeren is túl - Edisonplatform

A kompetenciás tengeren is túl – Híres emberek segítenek felkészíteni a gyerekeinket a jövőre

Milyen kompetenciákra van szükség ahhoz, hogy a mai gyerekeknek boldogabb és sikeresebb jövője legyen? Erre a kérdésre keres választ az Edisonplatform, ami 12 ismert szülő történetén keresztül mutatja be a gyerekeink számára legfontosabb kompetenciákat. Ma indul a Kompetenciás tengeren túl videosorozat.

„Felkértünk 12 ismert és elismert szülőt nagykövetünknek és megkértük őket, hogy meséljék el saját tapasztalataikat, élményeiket ezekkel a kompetenciákkal kapcsolatosan. A rugalmasság, kitartás, önbizalom vagy például a kíváncsiság mind elképesztően fontos kompetencia, ott vannak a mindennapokban, könnyen észrevehetők és tudatosíthatók a szülők számára is, ha más szemszögből tekintenek rájuk, így sokkal könnyebben tudják ezekben megerősíteni gyerekeiket is. Ebben szeretnénk segíteni nekik ezekkel a személyes történetekkel »A kompetenciás tengeren túl« kampánnyal” – mondta el Dr. Borsos Dorottya az Edisonplatform operatív vezetője, akivel az nlc is készített interjút a kompetenciákról.

A 12 kompetencia, melyekre a gyerekeknek szükségük van egy boldogabb, sikeresebb jövő reményében:

  • Kritikai gondolkodás
  • Problémamegoldás
  • Kreativitás
  • Kitartás
  • Kezdeményezőkészség
  • Kíváncsiság
  • Kommunikáció
  • Együttműködés
  • Szociális és kulturális nyitottság
  • Önbizalom/Önismeret
  • Irányítás
Amire a gyerekeknek szüksége van a 21. században. Az Edisonplatform módszertanának alapját a World Ecomomic Forum Social & Emotional Learning modellje adja (Forrás: Edisonplatform)

Az Edisonplatform módszertanának alapját a World Ecomomic Forum Social & Emotional Learning modellje adja (Forrás: Edisonplatform)

Az Edisonplatfom idén 12 ismert és elismert szülő – ők a Kompetencia Nagykövetek – segítségével igyekszik megmutatni, hogy ez a 12 kompetencia mit jelent és miért olyan fontosak a gyerekek fejlődésében. A program keretén belül 12 videoüzenet készül a nagykövetekkel.

Az ismert szülők személyes tapasztalataikat, gondolataikat és dilemmáikat osztják meg a különböző kompetenciákkal kapcsolatban.

Beszámolnak arról, hogyan kapcsolódnak ők a témához és miért tartják fontosnak a gyerekeik esetében azt a kompetenciát, amit képviselnek. A gondolatébresztő videók legfőbb célja, hogy inspirálják a szülőket, tudatosítsák a kompetenciákat, és gyakorlati segítséget nyújtsanak a gyermeknevelésben.

Kompetencia Nagykövetek: Bánhidi Dóra, Borbély Alexandra, Dr. Varga Eszter, Fiala Borcsa, Gianni Annoni, Korn Anita, Kovács András Péter, Linczényi Márkó, Molnár Dóra, Peller Mariann, Prieger Inez, Tatár Csilla

A 12 Nagykövet (Forrás: Edisonplatform)

A 12 Nagykövet és az általuk képviselt kompetenciák (Forrás: Edisonplatform)

„A program célja, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen fontos a gyermekeinket olyan készségekkel felvértezni, amelyek segítik őket a jövő kihívásaival való sikeres szembenézésben – nyilatkozta a program egyik nagykövete, Peller Mariann. – A személyes tapasztalataink és tanácsaink megosztásával szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy minden szülő könnyebben segíthesse gyermeke fejlődését.”

A videókat folyamatosan teszik közzé a Nagykövetek – illetve az Edisonplatform is – a közösségi média felületeken: Facebook, Instagram, YouTube, Edisonplatform

Az Edisonplatformról

Az Edisonplatform a Bridge Budapest által életre hívott program. Szülőket kalauzolnak el a jövőben fontos tudás és kompetenciák világába. Az Edison100 programon keresztül felkutatnak és elismernek olyan gyerekeknek szóló kezdeményezéseket, melyek innovatív módszereikkel felkészítik a gyerekeket arra, hogy egy gyorsan változó világban könnyen találják majd meg a helyüket. Ezeken kívül podcastekkel, könyvlistákkal, ingyenes online kurzussal támogatják a szülőket – valamint üzlet döntéshozókat ösztönöznek arra, hogy felelősséget vállaljanak a munka és a gyerekek jövőjének alakításában.

Az Edisonplatform – A Kompetenciás tengeren is túl kampányának médiapartnere az nlc.hu, amely évek óta kihangosítja az Edisonplatform és Edison100 programjait és céljait.

Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top