nlc.hu
Család
Ijesztő pillanatok: a tilos jelzés ellenére kísérte át a diákjait a vágányokon egy tanár Tatán

Ijesztő jelenet: a tilos jelzés ellenére kísérte át a diákjait a vágányokon egy tanár Tatán

Feljelentést tett a MÁV.

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia a szolnoki vasútállomáson, amikor csapatostul rohantak át diákok több vágányon is, tanári kísérettel – számolt be az RTL Híradó. “Ez vérfagyasztó volt! Ezt látni, ezt megélni!” – kommentálta az esetről készült felvételt Kormányos László, a MÁV-Start vezérigazgató-helyettese. Elmondása szerint a vonattal érkező diákcsoport egy másik vonatra tervezett átszállni, és mivel – vélhetően – kevés volt az idő, a kísérőkkel együtt több vágányon is átszaladtak.

Az RTL Híradóban egy másik, de hasonló jellegű esetet is kiemeltek: akkor Tatán, a Tóvároskert vasútállomásnál ugyancsak életveszélyben voltak gyerekek. Egy tanár a villogó piros lámpa és a leeresztett sorompó ellenére kísért át egy gyerekcsoportot. Éppen egy vonat állt bent a megállóban, és a mozdonyvezető még kürtjelet is adott, hogy figyelmeztesse a csoportot a veszélyhelyzetre, hiszen a másik vágányon jöhetett volna egy vonat. Ennek ellenére az iskolás csoport, áthaladt ezen a vasúti átjárón.

A MÁV mindkét esetben feljelentést tett.

A rendőrség balesetmegelőzési osztályának vezetője szerint mindkét eset elfogadhatatlan felelőtlenség volt a gyerekeket kísérő pedagógusok részéről. “Azt gondolom, hogy ilyet nem szívesen lát az ember sem mint rendőr, sem mint szülő” – jegyezte meg Berzai Zsolt.

A MÁV és a rendőrség azt kéri a tanároktól és a szülőktől, hogy a mostani osztálykirándulások és a nyári táborok idején mindenképpen tartsák be a szabályokat a vasút környékén, hogy ne történjen tragédia.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top