nlc.hu
Család
Figyelmeztet a szakértő: erre vigyázzunk, ha strandol a gyerek

Figyelmeztet a szakértő: ne hordjon kék fürdőruhát a gyerek!

Ha megfogadjuk ezeket a javaslatokat, akkor jóval nagyobb biztonságban tudhatjuk gyermekünket.

A nyári, strandolási szezonban egy kánikulai napon a gyerekeket szinte alig lehet kiimádkozni a medencéből. Nikki Scarnati úszásoktató szerint nagyon nem mindegy, hogy milyen színű fürdőruhát szerzünk be a kicsiknek a fürdőzéshez, a rosszul megválasztott szín ugyanis növelheti a fulladás kockázatát, mely az 5 év alatti gyermekek vezetői halálokai között szerepel.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

A világos színek, például a fehér vagy világoskék, szinte egészen elrejthetik a gyerekeket a víz alatt. Dannah Eve biztonsági szakértő szerint a neon színek, mint a sárga, zöld vagy rózsaszín, sokkal jobban láthatók a vízben, ezért viselésük jóval biztonságosabb. A szakértők további tanácsai között szerepel még, hogy mindig legyen egy felnőtt, aki a partról szemmel tartja a gyereket, gondoskodjunk róla, hogy rendszeresen tartson szünetet a gyermekünk a pancsolás közben és igyon megfelelő mennyiségű folyadékot, valamint a törölközőt a gyermek karjai alatt tekerjük a teste köré a fürdést követően, hogy esés esetén használni tudja a karjait.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top