Mennyi erre az esély? Apa-fia és egy testvérpár is a Sarkadi Rendőrkapitányságon szolgál

F.C. | 2024. Július 07.
Családias a sarkadi rendőrök közössége.

A Sarkadi Rendőrkapitányságon szó szoros értelmében családias a légkör, hiszen egy testvérpár és apa-fia is szolgál ott – írja a Zsaru Magazin. A testvérek, Petri Péter és András édesapja is rendőr volt. Soha nem mondta gyermekeinek, hogy öltsenek egyenruhát, de úgy tűnik, elég volt, hogy látták, mennyire szereti a munkáját, ez pedig átragadt a fiaira is.

Petri Péter őrmester 6 éve dolgozik a Sarkadi Rendőrkapitányságon, pár hónapja pedig a bátyja, András is ott szolgál. “Gyerekként sokat jártunk be a kapitányságra. (…) Érdeklődéssel figyeltük, mi folyik ott. (…) Aztán valahogy mégis mindkettőnket megfogott ez a légkör, hiszen ezt a pályát választottuk” – mesélték.

Péter azt is elárulta, hogy van olyan munkatársa a kapitányságon, akivel az édesapja sok évvel ezelőtt együtt ment érte az óvodába, tehát a mostani kollégáját még gyermekként ismerte meg. De nemcsak a kapitányságon, hanem az egész városban vannak számukra ismerős arcok, hiszen a Petri fivérek ott szolgálnak, ahol felnőttek, ahol most is élnek.

A testvérpáron kívül egy apa-fia páros is szolgál a Sarkadi Rendőrkapitányságon. A Zsadányi Rendőrőrs csoportparancsnokát, Hoffmann Mihály főtörzszászlóst ugyancsak követte a fia: Hoffmann Áron Gyulán kezdett határrendészként, majd néhány hónapja már ő is Sarkadon szolgál járőrként. 

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Lakatos Péter 

Exit mobile version