nlc.hu
Életmód

A Halmai Ferenc rendőrdinasztia

Ebben a családban mindenki Ferenc, és mindenki rendőr

Generációkon átívelő névadás és pályaválasztás.
rendőr

Halmai Ferenc főhadnagy rendvédelmi érdeklődése nehezen volna érthető a felmenői története nélkül – írja a Zsaru magazin, bemutatva az 5 generációs rendőrdinasztiát. Családjában mindenkit Halmai Ferencnek hívnak, és mindenki a rendvédelem területén dolgozott vagy éppen dolgozik. 

A sor a legidősebb Halmai Ferenczcel indul, aki az 1848–49-es szabadságharcban a Nemzetőrség tagjaként harcolt a Habsburgok ellen. 

Halmai Ferenc dédnagyapja – ugyancsak Halmai Ferenc – önkéntes rendőri munkát végzett az 1950-es évek közepén, míg a nagyapja – szintén Halmai Ferenc – pedig az 1960-as évek elején sorkatonaként a Készenléti Rendőrség jogelődjénél szolgált. Az édesapa, Halmai Ferenc ezredes először a határőrségnél dolgozott, majd a rendőrséghez került. Végül a tiszafüredi rendőrkapitányi posztból ment nyugdíjba.

Halmai Ferenc főhadnagy a családi hagyományokat követve szintén Ferenc néven született, és ő a család legfiatalabb és még a rendvédelemben aktív tagja. “A nevelésemben is megmutatkozott mindaz, ami a rendvédelemben is fontos: a rend és a precizitás. (…) Ebben a szellemben nevelkedve és a kedvet is magammal hozva jutottam már 7. osztályosként arra az elhatározásra, hogy mindenképpen rendőr szeretnék lenni” – mesélte a legfiatalabb Halmai, aki a Készenléti Rendőrség budapesti állományába került, jelenleg a Műszaki és Üzemeltetési Igazgatóságon teljesít szolgálatot.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Szigetváry Zsolt 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top