nlc.hu
Család

Rendőrikrek Tiszavasváron

Édesapjuk és bátyjuk után az ikerlányok is rendőrnek álltak, kollégáik néha összekeverik őket a tiszavasvári kapitányságon

Mindketten rendőrnőnek álltak.
rendőrautó,

Támba Cintia és Regina őrmesterek személyében ikerpár szolgál a Tiszavasvári Rendőrkapitányság rendészeti osztályán. Mint a Zsaru magazin cikkéből kiderül, a nyíregyházi lányok középiskolai tanulmányaik alatt határozták el, hogy a rendőri hivatást választják, elvileg viszont hamarabb megpecsételődött a sorsuk.

Édesapánk, Támba Róbert 23 éven át szolgált rendőrként, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikusaként szerelt le főtörzszászlós rendfokozatban. (…) Aztán a bátyánk is rendőr lett” – mesélték.

A Támba ikreket 2020-ban egyszerre vették fel Miskolcra a kétéves tiszthelyettesi szakképzésre, tavaly nyáron szereltek fel a Tiszavasvári Rendőrkapitányságra.

Már a miskolci technikumban sokat beszéltünk róla, milyen jó lenne, ha egyszer mindketten egy kapitányságon szolgálnánk. (…) Szerencsénk volt, hogy a tiszavasvári kiemelt fontosságú kapitányság, és hogy tavaly több fővel kellett feltölteni az állományt. (…) Cintia hivatali időben szolgál, én pedig 12 órázom” – mondta el Regina.

A kollégáik ugyan néha összekeverik őket, ám ez nem jelent számukra problémát: elárulták, az óvoda óta hallgatnak egymás nevére.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Lakatos Péter 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top