nlc.hu
Család

30 évre szóló születésnapi üdvözletet hagyott lányainak a haldokló apa

30 évre szóló szülinapi ajándékot hagyott az ikerlányainak a haldokló apa

Az agydaganatban szenvedő férfi másokat vigasztalt, miközben haldoklott, és a lányainak születésnapi üdvözlőlapokat írt életük első 30 évére.

Egy haldokló édesapa arra használta fel az utolsó napjait, hogy születésnapi üdvözlőlapokat írjon ikerlányainak, hogy a gyerekei 30 éven keresztül megható üzeneteket kapjanak tőle.

Amikor Nick Keenan megtudta, hogy gyógyíthatatlan agydaganata van, szeretett lányai, Rose és Sophia csupán 17 hónaposak voltak.

Nick Keenan az ikerlányaiva, Rose-zal és Sophie-val

Nick Keenan az ikerlányaival, Rose-zal és Sophie-val (Fotó: SWNS/Profimedia)

A nyugat-sussexi Lindfieldben élő férfi 2020 novemberében, 34 évesen halt meg, kilenc hónappal azután, hogy közölték vele: a daganata glioblasztómává, az egyik legnehezebben kezelhető és legveszélyesebb agytumorrá fejlődött. A család kálváriája 2015-ben kezdődött, amikor Nicknél asztrocitómát, az agydaganat egy enyhébb formáját mutatták ki, és jó esélye volt a gyógyulásra.  

„Hihetetlenül erős volt, a sugár- és kemoterápia minden napján munkába állt, ami engem is inspirált” – mondta Nick felesége, Victoria. Betegségének korai szakaszában Nick még arra is képes volt, hogy támogassa feleségét a mesterséges megtermékenyítés során, aminek köszönhetően aztán megszülettek az ikerlányaik. Ám gyógyulás helyett a tumor az egyik legsúlyosabb agydaganattá változott. 

„Másokat vigasztalt, miközben haldoklott, és a lányainknak, Rose-nak és Sophiának születésnapi üdvözlőlapokat írt életük első 30 évére” – mondta az özvegy. A lányok nemrégiben bontották ki a negyedik születésnapjukra kapott üzenetet.

Sophia és Rose a 4. születésnapjukra kapott üdvözlőlapokkal

Sophia és Rose a 4. születésnapjukra kapott üdvözlőlapokkal (Fotó: SWNS/Profimedia)

„Lélekben velük akart lenni, amikor nélküle ünneplik a születésnapjukat – mondta Victoria. – Remélhetőleg így jobban meg tudják majd érteni, hogy hol volt az életének abban a szakaszában.”

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top