nlc.hu
Család

Parókát csináltatott az anyjának a saját hajából

Két évig növesztette a haját, hogy parókát ajándékozzon rákos édesanyjának

Nem lehet azt állítani, hogy áldozatot hozott, hiszen a legjobb szívvel tette mindezt.

Melanie Shahánál 2003-ban fedeztek fel először jóindulatú agydaganatot. A hatgyermekes anyát akkor megműtötték, csakhogy a tumor 2006-ban ismét kiújult, ezért újra kés alá kellett feküdnie. 

Nő parókát tart

A kép illusztráció (Fotó: Getty Images/Nikola Stojadinovic)

2017-ben, mikor a daganat harmadjára is visszatért, sugárkezelést írtak elő számára, aminek következtében kihullott a haja.  

A nőt nem is az zavarta igazán, hogy kopasz lett, sokkal inkább az, hogy betegnek nézett ki, a Today-nek elmondta, nagyon megviselte, amikor az emberek valamilyen módon említést tettek erről. Végül az egyik fia, Matt állt elő a tökéletes megoldással: kitalálta, hogy megnöveszti a haját, hogy édesanyjának később parókát csináltathasson belőle. 

A fiatal férfi 2,5 évig növesztette a tincseit – mindezt úgy, hogy az egyetemen szigorú szabályok vonatkoztak a hajhosszra – végül 2022 márciusában megtörtént a hajvágás is.  

Nagyon fel voltunk dobva, és amikor elkezdték vágni, üvöltöttünk

– mesélte az anyuka. 

Ezután a levágott hajat a kaliforniai Newport Beachben található Compassionate Creations céghez szállították, ahol kézzel varrott parókává alakították. Ez 2000 dollárba, azaz közel 700 ezer forintba került. 

Matt sok mindent feláldozott azért, hogy ilyen átgondolt ajándékot adjon! Két év hosszú idő volt számára, hosszú hajjal. És ezek után még kifizette az egyedi parókát! 

A végeredmény ugyanakkor megérte, ugyanis amellett, hogy Melanie büszkén viseli a parókát, ami gyakorlatilag olyan, mintha a sajátja lenne, nagyon örül annak is, hogy a történetük mennyi emberhez eljutott. A család közös képeit ITT tudod megnézni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top