nlc.hu
Család

Ráktúlélő diáklány

12 hónapot adtak az agydaganatos lánynak, 4 év múlva lediplomázott

Pedig az agydaganat agresszív és gyógyíthatatlan formájától szenved.

Egy diák négy évvel azután átvehette a diplomáját, hogy az orvosok közöllték, hogy glioblastoma multiforme-tól – az agydaganat egy agresszív és gyógyíthatatlan formájától, szenved, és maximum 12 hónapja van hátra. Betegségét a leghalálosabb agydaganatként ismerik, csodás gyógyulások nagyon ritkán persze vannak.

Laura Nuttall élete örökre megváltozott 2018-ban, amikor 18 évesen diagnosztizálták. Később kiderült, hogy összesen nyolc daganata van, és mindössze egy évet kapott az életéért.

A lancashire-i Barrowfordból származó Laura ennek következtében megváltoztatta élete menetét, és otthagyta a londoni egyetemet, hogy a kezelésre koncentrálhasson, és kihúzott dolgokat a bakancs listáról. 

Ám amikor családja tudomást szerzett egy Németországban elérhető új kezelésről, lehetőséget kapott az immunterápia megkezdésére. Laura olyan jól reagált a kezelésre, hogy úgy döntött, új évfolyamot kezd a Manchesteri Egyetemen. Most olyan mérföldkőhöz érkezett, amelyről azt mondták, hogy lehetetlen: diplomát szerzett.

A most 22 éves Laura így nyilatkozott: „Az első évben nem voltam biztos abban, hogy sikerül-e eljutnom a diplomáig.”

Miután családja értesült az innovatív kezelésről, Laura online adománygyűjtést indított, és adományokat kapott családjától és barátaitól a költségek fedezésére. Laura koponyametszésen esett át, hogy eltávolítsák a legnagyobb daganatot, majd belekezdett egy fárasztó kemo- és sugárkezelésbe. Hathetente Kölnbe kellett utaznia, hogy kezeljék.

Laura a The Brain Tumor Charity nagykövete is lett, és politikai, filozófiai és közgazdasági diplomát szerzett annak ellenére, hogy az orvosok Laurának azt mondták, hogy várható élettartama körülbelül egy év, és egyáltalán nem fog visszamenni az egyetemre. 

diploma

Fotó: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top