nlc.hu
Család

Újabb hatósági rasszizmusgyanús eset Amerikában

Hároméves gyerekével a kezében fújtak le paprikaspray-vel egy amerikai nőt

Az eset még februárban történt, de a testkamera felvételeit csak most hozták nyilvánosságra. A helyi afroközösség szerint ez is jól mutatja az ellenük irányuló hatósági rasszizmust.
rendőr

Hároméves gyerekével a kezében fújtak le egy fekete nőt paprikaspray-vel a rendőrök egy amerikai kisvárosban – számolt be az RTL Híradó. Az asszonyt egy bolti incidens miatt állították meg.

A nő azt mondta a rendőröknek, hogy nem lopott, mire a rendőr kijelentette, hogy „nincs ideje a hülyeségekre”, és be akarta ültetni a járőrkocsiba, de az asszony erre nem volt hajlandó. Megmutatta viszont a táskáját és közben végig azt hangoztatta, hogy semmit sem lopott el. Ezután a nő – karjában a gyerekével – megpróbált elszaladni a rendőrök elől, ezután fújták le.

A helyi rendőrség azt közölte, kivizsgálják az esetet, és bár a paprikaspray-ző rendőrt irodai munkára kötelezték, szerintük minden szabályt betartott.

Év elején ugyanitt egy 9 éves fekete kislánnyal történt ugyanez.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top