nlc.hu
Család
Repülés gyerekkel

Rettegsz a hosszú repüléstől a gyerekekkel? Segítünk!

Felnőttként is nehéz végigülni egy hosszú repülőutat, hát még egy gyereknek milyen stresszes és unalmas lehet. Hoztunk pár tanácsot, hogy könnyebb legyen a repülés a kicsikkel is!

Nagyon izgalmas a repülés, de szülőként gyerekkel repülni kissé feszült élmény lehet. Mi van, ha a gyerek füle fáj a nyomásváltozás miatt? Mi van, ha sír, és a körülötted lévő emberek morcosak lesznek? Mi van, ha nincs nálad a megfelelő könyv, játék vagy rágcsálnivaló, amivel megnyugtathatnád a gyereket? Hoztunk néhány tippet, hogy az utazás zökkenőmentesebb legyen.

Foglalj korai járatot!

A korai repülésnek több előnye is van: a gyerek talán kevésbé lesz fáradt, és egy kicsit türelmesebb lehet az egész hercehurcával kapcsolatban. A korábbi járatok általában kevésbé zsúfoltak – és nem mellesleg nagyobb valószínűséggel szállnak fel időben, így nem borul ki a gyerek már attól, hogy két órát ülni kell a gépen az indulásig.

Mondd el a gyereknek, mi vár rá!

Úgy tűnik, a gyerekeink a legtöbb élményt jobban élvezik, ha tudják, mire számíthatnak. Talán türelmesebb lesz, ha tisztában van a repülőgépes utazás minden egyes szakaszával, a becsekkolástól a biztonsági ellenőrzésen és a beszálláson át az ebédig. Az információ megnyugtatja, jó előre készítsd fel arra, mi vár rá.

Figyelj a ruhákra!

A váróterem és a repülőgép között a hőmérséklet ngadozhat, ezért a réteges öltözködés a jó ötlet gyereknek és felnőttnek egyaránt. Ráadásul jó, ha kényelmes ruhában kell sokáig ülni, főleg a gyerek számára fontos, hogy gumis derekú nadrág (pelenkázáshoz pláne), jól szellőző anyagból készült ruha legyen rajta.

Készülj fel a légnyomásváltozásra!

Sok gyerek nehezen viseli a fel- és leszállással járó légnyomásváltozást – különösen, ha éppen fülfájáson vagy megfázáson vannak túl. Az ásítás és a nyelés segíthet enyhíteni a kényelmetlen érzést. Ha idősebb a gyerek, a rágógumi is jó ötlet lehet, de a vízivás is elősegítheti a nyelés áldásos hatásait. A legkisebbek esetében meg lehet próbálkozni a cumisüveggel vagy szoptatással a fel- és leszállás alatt.

Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

Tereld el a figyelmét!

Ha a gyerek hátizsákját megtöltöd szórakoztató játékokkal, az idő csak úgy repülni fog repülés közben. A tablettől kezdve az ujjbábokon át a lapozgatós könyvekig sokféle lehetőség legyen abban a hátizsákban. A gyerek életkorának megfelelő játékokkal és foglalkoztató füzetekkel készülj a figyelemelterelésre, de úgy, hogy tarts pár meglepetés játékot is a tarsolyodban vészhelyzet (hisztéria) esetére.

Az éhes gyerek morcos gyerek

Ha jót akarsz magadnak – és a többi utasnak -, akkor nem hagyod megéhezni a gyereket a repülőn, mert az éhes gyerek morcos és sírós gyerek lesz. A rágcsálnivalókat egy külön, átlátszó zacskóba rakd a kézipoggyászba, vagy a repülőtér duty free boltjában vásárolj finomságokat, hogy fel tudd vinni a repülőre.

Ha a gyerek az összes tipp ellenére mégis sírni kezd a repülőn, ne aggódj túlságosan azon, hogy mit szól a többi utastárs, mert biztos, hogy sokan szintén szülők, és az életük egy pontján szembesültek azzal, hogy egy gyerek néha sír akkor is, ha a szülei a fejük tetejére állnak, úgyhogy inkább kedvesek és megértőek lesznek, mint ellenségesek.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top