Évekig titkolta a férjét, hogy egyedülálló anyaként támogatásokhoz jusson

Á.K. | 2024. Augusztus 10.
Az buktatta le, hogy annak idején a Facebookon közzétette az esküvői fotóit.

Öt év alatt 36 millió forintnyi támogatást szerezhetett a 41 éves Charlene Brindley, aki 2014 és 2019 között elhitette a világgal, hogy egyedül neveli a gyerekét. A 80 ezer fontos plusz bevételhez adókedvezmények, anyasági és lakhatási támogatás, valamint munkahelyi kedvezmények formájában jutott hozzá – írja a brit Metro.

Eltitkolta férjét a hatóságok elől. Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

Csakhogy kiderült, hogy Charlene-nek már volt párja, ráadásul ők ketten már 2017-ben összeházasodtak. A nő egy hatósági alkalmazott számára lett gyanús, aki egy kis vizsgálat után rátalált a Facebookon az esküvői fotóira. Brindley mindenütt egyedülállóként regisztrálta magát, az évek alatt szerzett plusz bevételeit pedig felélte.

Az asszony eleinte tagadta a vádakat, végül azonban beismerte a csalást. Az eset eléggé elhúzódott, a megvádolása után öt évnek kellett eltelnie, hogy a bíróság intézkedjen az ügyében, az illetékes bíró felháborítónak nevezte, hogy ilyen sokáig tartott, hogy eljusson hozzá az eset. Az illegálisan megszerzett összeget Charlene elkezdte visszafizetni, de mivel alacsony a jövedelme, havonta csak 70 fontot fizet, márpedig így rettentő hosszú ideig törleszthet, és jó eséllyel sosem ér az összeg végére.

Charlene Brindleyt a bíró végül egy év felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 80 órányi közmunkára ítélte. A bíró enyhítő körülményként értékelte, hogy a nő a szerény életkörülményei miatt a mindennapi megélhetésre költötte az összeget, és nem luxustermékeket vásárolt belőle. 

Exit mobile version