nlc.hu
Család
Bírói túlkapás Amerikában

Beperelték a bírót, aki viccből börtönbe zárta a lányukat

Egy michigani család pert indított az ellen a bíró ellen, aki megbilincseltette 15 éves lányukat, mert a diák elaludt az órán.

Diákoknak beszélt a peres eljárásokról Kenneth King detroiti bíró, amikor egy 15 éves diáklány, Eva Goodman elaludt a tárgyalótermi előadás alatt. Ez nagyon feldühítette King bírót, aki a bírósággal szembeni tiszteletlenségre hivatkozva megbilincseltette a megszeppent lányt és arra kényszerítette, hogy átöltözzön rabruhába, majd börtönbe záratta.

Kalapács a bíróságon

A kép csak illusztráció. (Fotó: Profimedia)

Eva családjának ügyvédje, James Harrington azt mondta a UPI-nak, hogy „Lelkiismeretlenség egy kiskorút kitenni ilyen nyilvános megaláztatásnak.

A michigani család jogi képviselője szerint King bíró mások előtt szidalmazta a kiskorút, börtönbe zárta, megbilincselték, megkövetelte, hogy vegye le a ruháját és öltözzön át börtönruhába, órákig bebörtönözte, majd hamis tárgyalást folytatott osztálytársai előtt.

A per vádlottjai között szerepel a bíróság magánbiztonsági szolgálata, valamint két, a tárgyalóteremben tartózkodó, azonosítatlan bírósági tiszt.

King bírót felmentették az állásából és addig nem térhet vissza a tárgyalóterembe, amíg részt nem vesz egy érzékenyítő képzésen. Főnök közleményt adott ki, mely szerint,

Gondolataink és tetteink most Evával és családjával foglalkoznak, és elkötelezettek vagyunk ezen korrekciós intézkedések megtétele mellett annak bizonyítására, hogy ez az eset elszigetelt esemény.

A keresetben a nyolc állítólagos jogsértés mindegyikéért 75 ezer dollárt (26 és fél millió forintot) követelnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top